Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria rep el Premi de Bones Pràctiques per la Biodiversitat de la FEMP pel projecte Camí del Riu Segre

La Paeria rep el Premi de Bones Pràctiques per la Biodiversitat de la FEMP pel projecte Camí del Riu Segre

És la quarta edició dels guardons i l'Ajuntament de Lleida ha estat reconegut en la categoria d’ Hàbitats.

Data publicació: Dilluns 13, febrer del 2023


Imatge de la notícia La Paeria rep el Premi de Bones Pràctiques per la Biodiversitat de la FEMP pel projecte Camí del Riu Segre

 

L’Ajuntament de Lleida ha rebut avui el Premi de Bones Pràctiques locals per la Biodiversitat, que atorga la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), pel projecte “Camí del Riu Segre”. La distinció s’inclou en la categoria Hàbitats i reconeix la millora, la restauració i la creació dels hàbitats i ecosistemes del municipi.

 

El projecte presentat per la Paeria, el Camí del Riu Segre, ofereix 15 km d’itinerari des del Molí de Picabaix i el meandre del Segre (a l’encreuament amb l’autovia A-2), al nord del Parc de la Mitjana i continua travessant la ciutat per la canalització, i aigües avall, fins als Aiguamolls de Rufea i l’ermita de Butsènit. Un itinerari que permet fer accessibles els espais d’interès natural i cultural vinculats al riu, i fomentar el contacte amb la Natura, així com generar un espai d’oci, on fer esport, i gaudir del riu, de forma respectuosa i sostenible, i tenir l’oportunitat de descobrir els espais naturals recuperats, com els Aiguamolls de Rufea, i la seva biodiversitat. La proposta del Camí del Riu Segre a Lleida posa en relleu el riu perquè esdevingui una forma sostenible d’acostar-se i descobrir el territori. Una manera diferent de descobrir els valors naturals, la història i la cultura vinculada a l’aigua i als rius.

 

El regidor Cultura, Ciutat i Transició Ecològica. Jaume Rutllant ha recollit aquest migdia el guardó, lliurat a la seu de la FEMP, a Madrid. El lliurament ha anat càrrec del secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, i del president de la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat i Alcalde de Viladecans, Carles Ruiz Novella.

 

Rutllant, ha posat en valor el treball que es fa des l’àrea de Transició Ecològica per la sensibilització ambiental, el coneixement dels espais naturals  i la participació i l’ús d’aquests entorns. També en l’estalvi i la sostenibilitat energètica o, entre altres, en la gestió agrícola i ramadera. El govern municipal té com a un dels eixos prioritaris tenir cap a un model de ciutat que sigui respectuós amb el medi, que fomenti hàbits saludables i sostenibles i que cuidi les persones i el medi ambient. Precisament, El camí del Riu Segre és un itinerari fluvial que es posa a l’abast de la ciutadania, per fer a peu, corrent o en bici, que transcorre per bosc de ribera i l’Horta de Lleida.

 

La FEMP ha convocat la quarta edició dels guardons  Bones Pràctiques per la Biodiversitat de la FEMP, que tenen l’objectiu de recopilar i difondre les actuacions desenvolupades per les entitats locals en l’àmbit de la conservació i l’increment de la biodiversitat amb posteritat al 2018. Amb això, es vol fomentar el desenvolupament de polítiques que s’orienten a la protecció i increment de la biodiversitat.

Els criteris per definir una bona pràctica són: l’impacte tangible en les condicions de vida silvestre (fauna i flora), la sostenibilitat, la participació, l’exemplaritat, la capitat de transferència, la permanència, la mida, la visió global i la innovació.

 

 

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Et destaquem...