Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria informa més de 700 propietaris de gossos de la importància de tenir-los identificats

La Paeria informa més de 700 propietaris de gossos de la importància de tenir-los identificats

En la campanya d'identificació dels animals a la via pública, que l'Ajuntament desenvolupa aquest estiu, els agents cívics ja han fet 210 actuacions i han repartit 700 díptics informatius

Data publicació: Dimarts 07, agost del 2012


Imatge de la notícia La Paeria informa més de 700 propietaris de gossos de la importància de tenir-los identificats

La Paeria ha informat més de 700 propietaris de gossos de la importància de tenir-los identificats en el marc de la campanya que ha posat en marxa aquest estiu “Posant-li el xip el tindràs identificat”. L’alcaldessa accidental, Sara Mestres, ha indicat que els agents cívics han fet 210 actuacions i que han repartit 704 díptics informatius des que la campanya es va posar en marxa al mes de juliol. Mestres ha detallat que gran part de les accions dels agents responen a advertències per no portar el gos lligat, per tenir el gos dins de parcs i jardins o per repartir bosses de recollida d’excrements. També hi ha altres motius, com el fet de no portar morrió, la no recollida d’excrements o la protecció dels animals.

Sara Mestres i el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, han informat que a la ciutat de Lleida s'abandonen cada any uns 400 gossos, la meitat dels quals arriben a la canera municipal. Mestres ha destacat que bona part d'aquests animals s'adopten o bé es tornen als seus propietaris si el gos porta xip, tal i com marca la llei. L'Ajuntament calcula que a l'estiu es registra un increment del 10 per cent de l'abandonament dels animals de companyia respecte als mesos d'hivern.  Actualment, la canera acull uns 130 gossos.

L’objectiu de la campanya d’identificació és evitar la pèrdua dels animals a la via pública que poden derivar en el seu abandonament o que acabi malferit per accidents. A més, es vol conscienciar els propietaris sobre l’obligació de tenir-los identificats. La campanya compta amb la col•laboració de la Guàrdia Urbana, dels agents cívics i del personal de la canera municipal.

S’ha de recordar que l’Ajuntament de Lleida té censats 9.227 animals de companyia. D’aquests, 8.945 són gossos i 219 són gats. A la ciutat de Lleida cada any s’estima que s’abandonen uns 400 animals: una part va a la canera municipal i una altra va a les protectores. El 85% d’aquests animals abandonats no estan identificats, fet que fa impossible localitzar el propietari.

L’alcaldessa accidental ha donat a conèixer aquestes dades en la visita que ha fet a la Canera Municipal, acompanyada de Josep Barberà.

Millores a l’àrea sanitària de la Canera municipal i a la zona d’acollida

Durant la vista al centre d’acollida d’animals de companyia, Mestres també ha afirmat que l’Ajuntament de Lleida ha realitzat diferents actuacions de millora en la Canera Municipal amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels animals que hi estan acollits i afavorir un ambient òptim que faciliti la seva adopció per part de les famílies interessades. Tant Mestres com Barberà han explicat en què han consistit aquestes accions que s’han centrat en tres direccions.

Per una banda, s’ha enjardinat la zona exterior del recinte, des de l’entrada de la canera fins la zona de gàbies, i s’ha separat la zona destinada a passejar els gossos diàriament de l’espai on les famílies interessades poden conèixer els animals que volen adoptar. El que es vol aconseguir és un entorn tranquil i agradable que puguin gaudir tots els ciutadans i que serveixi també per fomentar les adopcions.

La tinenta d’alcalde ha apuntat que, per una altra banda, s’ha traslladat la recepció a un espai separat de la zona de les gàbies per millorar l’atenció del ciutadà i evitar així el contacte dels animals que ja hi resideixen al centre amb les noves entrades que es fan, millorant el control sanitari. La recepció s’ubica ara a l’edifici, on hi ha les gàbies de quarantena i la zona sanitària.

La zona sanitària és on s’han efectuat la tercera línia de millores, ja que s’ha ampliat el quiròfan i s’ha construït el prequiròfan. A més, s’han condicionat les gàbies de quarantena i s’ha cohesionat l’espai amb un pati interior que comunica amb la nova recepció, que alhora permet que aquesta zona sigui de més fàcil vigilància. D’aquesta manera, es reforcen les garanties sanitàries i l’aïllament necessari per fer les pràctiques mèdiques que necessiten els animals acollits.

Et destaquem...