Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria declara en situació anòmala 388 pisos buits, que tenen 3 mesos per resoldre-ho

La Paeria declara en situació anòmala 388 pisos buits, que tenen 3 mesos per resoldre-ho

Els bancs, immobiliàries i altres grans tenidors d’habitatges desocupats més de 2 anys hauran de pagar un recàrrec del 50% de l’IBI. Se’ls informa que poden cedir a l’administració pública l’habitatge per tal que aquesta el gestioni en règim de lloguer, beneficiant-se d’avantatges si ho fan a la Xarxa de mediació per al lloguer social de l’EMU. Si en 3 mesos no resolen la situació de desocupació se’ls podrà imposar multes de 1000 euros mensuals en compliment de la Llei del Dret a l’Habitatge. Els propietaris d’uns altres 419 pisos han presentat al·legacions als requeriments que van rebre, que els serveis tècnics valoraran si porten o no a un arxivament de l’expedient.

Data publicació: Dimarts 29, desembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria declara en situació anòmala 388 pisos buits, que tenen 3 mesos per resoldre-ho

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica ha declarat en situació anòmala 388 pisos buits que incompleixen la seva funció social, tal com recull la Llei del Dret a l’Habitatge. Aquells habitatges que es troben en situació anòmala per desocupació permanent injustificada durant més de dos anys i, per tant, es decreti que estan en incompliment de la funció social, se’ls aplicarà un recàrrec del 50% en l’IBI, quan un mateix titular en tingui dos o més.

El decret de declaració de situació anòmala d'habitatge informa els propietaris que poden cedir a l’administració pública el pis per tal que aquesta el gestioni en règim de lloguer. L’Ajuntament de Lleida, juntament amb l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ofereix als propietaris d'un habitatge desocupat l’opció de posar-lo en lloguer mitjançant un programa anomenat “Xarxa de mediació per al lloguer social”, obtenint una sèrie d’avantatges, com són la formalització i seguiment del contracte, assegurances multirisc i de defensa jurídica, Avalloguer o bonificació del 90% de l’IBI, entre d’altres. Per a més informació es poden adreçar al telèfon 973700606 o al correu electrònic oficinahabitatge@paeria.es

Si en 3 mesos no resolen la situació de desocupació es podrà imposar als propietaris multes de 1000 euros mensuals en compliment de la Llei del Dret a l’Habitatge. «En el context actual d’emergència habitacional no es pot permetre que els grans tenidors tinguin pisos buits, i farem el que mai havia fet aquest ajuntament, fer complir la Llei del Dret a l’Habitatge i activar de manera immediata el cobrament del recàrrec del 50% de l’IBI a aquells pisos que portin més de 2 anys desocupats» ha explicat el regidor d’Habitatge, Sergi Talamonte.

807 expedients a habitatges

En total, la Paeria ha obert expedient a 807 habitatges de la ciutat de Lleida, més de la meitat dels quals han presentat al·legacions als requeriments que van rebre, que els serveis tècnics valoraran si porten o no a un arxivament de l’expedient. Els principals indicadors per determinar que aquests 807 habitatges expedientats romanen desocupats, de manera permanent i injustificada durant un termini de més de dos anys, són la manca de connexió al servei d’aigua potable i el baix o nul consum d’aigua que s’ha constatat en 500 d’ells. En els altres 307 casos, la prova principal per obrir expedient ha estat la declaració del propi titular al Registre d'habitatges buits i habitatges ocupats sense títol habilitant de la Generalitat de Catalunya.

Un cop es resolguin les al·legacions, els serveis tècnics faran els informes que s’escaiguin per declarar els habitatges en situació anòmala, i es procedirà a signar el corresponent decret d’alcaldia.

Categories: 2020, pisos buits

Et destaquem...