La nova edició d'Ecoactivitats de la Paeria es posa en marxa al febrer
Amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental, l'Ajuntament de Lleida dóna a conèixer les propostes per aquest primer semestre, que fomenten la participació social, la formació i la sensibilització cap a la sostenibilitat. Unes 10.500 persones participen anualment en les Ecoactivitats
Data publicació: Dimarts 26, gener del 2016
La Paeria posa en marxa al mes de febrer una nova edició del programa Ecoactivitats, una iniciativa adreçada a tots els públics amb cursos i tallers de natura i medi ambient, que té una bona acollida entre la ciutadania. Unes 10.500 persones, entre escolars, famílies i particulars, participen anualment en les propostes del programa, iniciat fa 6 anys i que ja està consolidat en el calendari d’activitats mediambientals de la ciutat.
Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, l’Ajuntament vol deixar palesa la seva implicació i compromís per avançar cap a una societat més saludable i responsable, posant eines perquè els lleidatans i les lleidatanes també intervinguin en la construcció d’un entorn més sostenible. El treball de la Paeria en aquest àmbit ha estat reconegut, entre altres, amb el premi de Capital de la Biodiversitat, l’any 2011, amb una menció especial de comunicació i d’educació ambiental.
Les Ecoactivitats és un projecte amb el qual es busca millorar el coneixement i el vincle de la ciutadania cap al medi natural i fomenta els bons hàbits a favor del medi ambient i la sostenibilitat. Tretze propostes conformen el programa del primer semestre de 2016, que són:
Cursos i tallers:
-Taller. Construcció, col·locació i seguiment de Caixes Niu per a ocells. Activitat del Club Naturalista de Lleida i a càrrec de l’ornitòleg, Joan Bernal.
-Taller. Construcció, col·locació i seguiment de Caixes - Refugi per a ratpenats, a càrrec del biòleg expert en ratpenats, David Guixé.
-Tallers per a petits naturalistes a la Mitjana (Setmana Santa).
-Taller. Iniciació a la cosmètica diària natural, a càrrec de l’experta en cosmètica natural, Astrid van Ginkel.
-Curs. Vols aprendre a identificar els ocells del nostre entorn?, amb l’ecolòeg i ornitòleg professional, Steve West.
-Visita tècnica a un edifici bioclimàtic de Lleida.
Visites guiades:
-On van a parar les meves deixalles?, fent una visita a l’abocador de Lleida (Montoliu).
-Anem als Aiguamolls de Rufea amb Bicicleta.
-Aprèn a Reconèixer els Arbres de Lleida, amb un recorregut pels carrers de Lleida, a càrrec del mestre jardiner Jordi Toll.
-Benvinguts a “Lleida Smart green City”, fent una ruta per Lleida per descobrir projectes sostenibles que estan en marxa.
-A la Mitjana també es fa fosc, fent la visita al parc al vespre.
A més, hi haurà la celebració del 25è aniversari del parc, amb la Festa a la Mitjana, i la de Bioblitz Lleida 2016
S’ha de recordar que cada tercer diumenge de mes es pot fer la visita guiada al Parc de la Mitjana i veure també l’exposició permanent del parc. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia. El punt de trobada és el Centre d’Interpretació de la Mitjana, a les 11.30, i dura un hora aproximadament.
Una altra activitat mensual, i gratuïta, és la sessió d’anellament científic a la Mitjana en el marc de l‘Estació permanent d’anellament al parc. Per participar-hi cal inscriure’s. Per a més informació http://sostenibilitat.paeria.cat/