Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Fundació Lleida 21 proposa fer una prova pilot d'hort urbà en un espai verd dins de la ciutat

La Fundació Lleida 21 proposa fer una prova pilot d'hort urbà en un espai verd dins de la ciutat

El tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha presidit aquest divendres la reunió de la Comissió Executiva de la Fundació Lleida 21, de la qual n'és el vicepresident. L'ens aposta per la promoció de la sensibilització ambiental de la ciutadania i per l'impuls de projectes ambientals a Lleida

Data publicació: Divendres 03, març del 2017


Imatge de la notícia La Fundació Lleida 21 proposa fer una prova pilot d'hort urbà en un espai verd dins de la ciutat

La Comissió Executiva de la Fundació Lleida 21 s’ha reunit aquest divendres per donar a conèixer el seu pla de treball per aquest any, que se centrarà en la gestió de projectes ambientals i la sensibilització ambiental de la ciutadania. Entre els projectes que es volen impulsar per al 2017, destaca la prova pilot que es vol dur a terme enguany d’adequar i habilitar un hort urbà en un espai verd dins de la ciutat. També destaca la celebració d’un simposi de l’aigua a la tardor en què es promouran els debats de participació pública al voltant de la situació actual del cicle de l’aigua a Lleida.  

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, que és vicepresident de la Fundació Lleida 21, ha recordat que un dels eixos d’actuació de la regidoria per aquest mandat és la sostenibilitat i l’eficiència energètica i que, per aquest motiu, “la tasca de la Fundació Lleida 21 és fonamental per avançar cap a una Lleida més verda i sostenible”. En aquest sentit, ha destacat que “la iniciativa de fer un hort urbà en un parc municipal dins de la ciutat contribuirà a l’objectiu de fer una adequació paisatgística dins l’entorn urbà que va en la línia d’un dels objectius principals que ens vam proposar”.

En matèria de sensibilització ambiental, la Fundació Lleida 21 preveu el desplegament del programa de visites i activitats de primavera i tardor de l’any 2017, la formació i la gestió d’exposicions al Centre d’Interpretació de la Mitjana i la preparació de noves iniciatives per innovar en educació ambiental. També es dóna suport a la realització de les activitats del programa “Agenda 21 Escolar” amb convocatòries d’ajuts als projectes ambientals de les escoles, la col·laboració de les escoles en les plantades d’arbres de la ciutat i el suport en les àrees temàtiques de l’Horta de Lleida, residus i biodiversitat. Les ecodescobertes per descobrir i difondre el medi natural de Lleida entre els lleidatans i lleidatanes és una altra de les activitats coordinades per la Fundació Lleida 21, així com el suport a les campanyes de sensibilització vers l’estalvi i l’eficiència energètica. En aquesta matèria, es continuarà donant suport en el desenvolupament de la campanya “Lleida en verd”. La Fundació Lleida 21 impulsa també la realització dels diversos actes de sensibilització mediambiental que es realitzen a la ciutat durant tot l’any com la Festa de l’Aigua, la Festa del Medi Ambient, la Setmana de l’Energia, la Setmana de la Mobilitat Sostenible, entre altres.

Pel que fa a la gestió de projectes ambientals, la Fundació Lleida 21 posa un especial èmfasi en la dinamització de l’Horta de Lleida, a través del projecte d’horts familiars municipals de Rufea, el Viver d’Agricultors i el projecte d’emprenedoria agrària en horticultura ecològica, entre altres. També dóna suport a la dinamització del Pla d’Usos de l’Horta de Lleida i participa en la redacció de projectes d’ordenació dels espais naturals i urbans de Lleida, la restauració paisatgística dels espais naturals, la millora dels espais públics i el projecte de boscos urbans. A més, dins d’aquesta àrea també s’actua des d’un punt de vista educatiu amb activitats com “Un pagès a la meva escola!” o “Avui dinem 100% Horta de Lleida.

En l’àmbit de la gestió dels espais naturals, la Fundació Lleida 21 proposa un projecte d’ordenació de la finca municipal de Rufea, així com l’organització de programes de seguiment de la biodiversitat amb voluntaris ambientals com l’anellament d’ocells i el control de ratpenats i dóna suport a les actuacions de millora ecològica al Parc de la Mitjana i de Rufea, principalment. La gestió de les plantes solars fotovoltaiques del Camp d’Esports i d’alguns centres educatius de Lleida també és competència de la Fundació Lleida 21.

Finalment, l’ens també preveu en el seu pla de treball de l’any 2017 continuar els tràmits i la gestió de subvencions nacionals i europees i la recerca de patrocinadors i finançament privat per portar a terme les seves actuacions. El pressupost de la Fundació Lleida 21 per enguany és de 245.000€

Et destaquem...