Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La floració dels fruiters i les aus, protagonistes de despertar de la primavera al Camí Natural del Riu

La floració dels fruiters i les aus, protagonistes de despertar de la primavera al Camí Natural del Riu

Una trentena de persones l'han recorregut aquest matí, des de Lleida fins als Aiguamolls de Rufea en bicicleta, en una visita guiada, gaudint dels paisatges espectaculars de l'Horta florida i de la fauna i flora característica de les zones humides

Data publicació: Diumenge 13, març del 2016


Imatge de la notícia La floració dels fruiters i les aus, protagonistes de despertar de la primavera al Camí Natural del Riu

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest diumenge una visita guiada als Aiguamolls de Rufea, que s’ha fet amb bicicleta, recorrent els 5 quilòmetres del Camí del Riu fins a arribar als Aiguamolls. L’activitat pretén donar a conèixer el Camí Natural del Riu i els Aiguamolls, i també observar com es recupera aquesta zona humida, que fins a l’any 2004 era una zona d’abocament de runes i altres residus i que s’ha recuperat com a ecosistema natural. El recorregut de la visita és accessible i ressegueix el tram de riu Segre aigües avall del municipi, poc transitat i amb un gran valor paisatgístic.

Les dates escollides, coincidint amb la floració dels fruiters de l’horta, ha donat un toc de color a la visita, on s’han pogut observar els espectaculars camps rosats de presseguers i despuntar les primeres flors blanques de les varietats primerenques de pomeres i pereres.

Els Aiguamolls de Rufea s’estan convertint en un espai referent de visita del municipi, tant per la seva riquesa faunística i la seva ubicació en una zona tranquil·la de l’horta, com pel seu fàcil accés.

En la visita ells Aiguamolls, els assistents han pogut observar, a més de la vegetació de ribera, la presència d’importants colònies d’ocells aquàtics, que nidifiquen als arbres i entre la vegetació aigualosa. D’aquesta manera, es poden observar amb facilitat els nius dels martinets, els bernats pescaires o les polles d’aigua, entre altres. En aquestes basses s’han pogut observar espècies tan escasses i d’interès com la polla blava o el bitó, que han colonitzat aquest espai.

Les següents propostes del programa d’Ecoactivitats són els Tallers de petits naturalistes, per a infants, que tindran lloc a la Mitjana durant Setmana Santa, i el taller de col·locació i seguiment de caixes refugi de ratpenats, també a la Mitjana, el diumenge 3 d’abril.

Per a més informació sobre les Ecoactivitats, podeu consultar el web: http://sostenibilitat.paeria.cat/formacio-educacio-i-sensibilitzacio-ambiental/ecoactivitats.

 

Et destaquem...