La ciutadania s’interessa pels nous cultius i produccions de l’Horta de Lleida
Les visites a la plantació de lavanda i a la granja de cria de gallines ponedores ecològiques han estat les més nombroses en el cap de setmana de portes obertes del programa Benvinguts a l’Horta. L’Ajuntament de Lleida impulsa aquest tipus d’accions promocionar els valors agraris, naturals i paisatgístics d’aquest entorn verd que envolta la ciutat.
Data publicació: Dilluns 13, novembre del 2017
Copyright
El programa Benvinguts a l’Horta ha tancat una nova edició en què s’ha atansat l’activitat i la producció de l’Horta a la ciutadania. Enguany, els lleidatans i les lleidatanes han mostrat interès pels nous cultius que s’hi fan. Així, les visites més nombroses han estat a Aromes de Can Rosselló, per veure la plantació de lavanda i les seves aplicacions en aromateràpia, l’exposició de pintures dels camps de lavandes i la degustació de xocolata calenta amb aroma d’aquesta planta, i també la firma Codi 0 de cria de gallines ponedores ecològiques.
Aquest matí, a banda de la visita al cultiu de lavanda, a la partida de Sot de Fontanet, també s’ha fet la visita de descoberta dels regs tradicionals de l’Horta, a càrrec de la Junta de Sequiatge de Lleida, que ha tingut com a punt de trobada la partida de Vallcalent; i s’ha pogut veure el funcionament d’una central fructícola amb Sanuifruits, a la partida de Torres de Sanui, que ha mostrat l’organització, la conservació i la comercialització de la fruita.
El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha assenyalat que es fomenten visites comentades, tastos i venda directa, accions que acostumen a tenir una bona acollida. L’objectiu de "Benvinguts a l'Horta" és promocionar els valors agraris, naturals i paisatgístics d’aquest entorn verd, que envolta la ciutat, i obrir-lo a la ciutadania. Hi ha moltes experiències per conèixer i compartir i cada cop s’incorporen noves activitats per avançar i innovar en el món agrari. Per això, des de l’àrea de Sostenibilitat, que impulsa la iniciativa amb la col·laboració dels agricultors i productors, se seguirà treballant potenciant aquests valors.
Aquest dissabte, les explotacions que s’han sumat al programa han estat, a més de la cria de gallines ponedores ecològiques i de Sanuifruits, Hort a la Carta, al camí de Rufea, de producció i venda directa d’hortalisses ecològiques; Punt Eco, a Sot de Fontanet, amb hort escolar i terapèutic, i Fruites Blanch, a Granyena, que ha mostrat l’obrador artesanal d’elaboració de melmelades.
Díptic Benvinguts a l'Horta 2017 (337,6 KB)
Imatge: ©Ajuntament de Lleida