Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’Agència de l’Energia de Lleida augmenta el nombre d’atencions d’assessorament arribant a 140 el 2020

L’Agència de l’Energia de Lleida augmenta el nombre d’atencions d’assessorament arribant a 140 el 2020

L’interès per instal·lar plaques solars, per millorar l’eficiència energètica o per estalviar en la factura, així com les atencions a famílies amb risc de pobresa energètica, principals consultes de la ciutadania de Lleida aquest any. El servei tècnic d’assessorament energètic de l’Agència de l’Energia ha realitzat 140 serveis durant l’any 2020, un 15% més respecte al que la regidoria oferia l’any anterior, malgrat la pandèmia de Covid-19. L’assessorament s’ha concentrat sobretot durant el segon semestre de l’any i majoritàriament ha versat sobre la possibilitat d’instal·lar plaques fotovoltaiques sobre la teulada i sobre temes vinculats a la pobresa energètica.

Data publicació: Dimarts 29, desembre del 2020


Imatge de la notícia L’Agència de l’Energia de Lleida augmenta el nombre d’atencions d’assessorament arribant a 140 el 2020

Imatge: ©Agència de l'Energia de Lleida

L’Agència de l’Energia de Lleida ha realitzat 140 atencions d’assessorament aquest 2020, un 15 % més que l’any anterior tot i la situació sanitària per la Covid-19. Pràcticament la meitat de les atencions (65) han anat dirigides a la instal·lació de panells solars fotovoltaics per a l’autoconsum, sobretot en habitatges unifamiliars o plurifamiliars de petites dimensions. També s’han atès consultes d’habitatges de l’Horta, d’indústries, així com compres col·lectives de plaques fotovoltaiques i de comunitats de veïns, algunes de les quals estan en les darreres fases del procés d’instal·lar-se plaques.


10 habitatges han sol·licitat assessorament per a la millora de l’eficiència, estalvi energètic i optimització de la factura, i també han començat a entrar les peticions d’assessorament respecte la gestió i tramitació dels ajuts del Pla PREE, per a la millora de l’eficiència energètica de l’edifici, a partir de rehabilitació energètica, etc.

Finalment, 59 serveis s’han efectuat a famílies amb risc de pobresa energètica, per assessorar en l’optimització de la factura i la reducció del consum energètic.

En conjunt el servei ha cobert un total de 259 unitats familiars, arribant a un volum aproximat de 900 persones.

"L’assessorament energètic, sumat d’altres iniciatives de l’Ajuntament de Lleida per promoure la instal·lació de fotovoltaica, com la bonificació de la quota de l’IBI fins el 50% del cost de la instal·lació, permet al municipi accelerar la transició energètica, fer front al canvi climàtic, activar l’economia local i promoure l’acció comunitària i la cohesió social", ha valorat el tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, qui també ha destacat el paper social de l’Agència de l’Energia en assessorar famílies amb risc de pobresa energètica.

El proper pas, acompanyar les comunitats de veïns que optin per l’autoproducció comunitària

L’assessorament a comunitats de veïns per a l’autoproducció comunitària d’electricitat és un dels serveis més nou i amb més perspectives de creixement en els propers mesos, en part pels grans avantatges econòmics que representa aquesta modalitat d’autoproducció col·lectiva en xarxa, que per ara només compta amb 19 experiències en tot el territori català.

L’Agència de l’Energia de Lleida assessora les comunitats de veïns en totes les fases del procés (pre-estudi inicial de la instal·lació, optimització de la factura i estalvi energètic, valoració de les ofertes de les diferents enginyeries, suport en la redacció de l’acord entre veïns, ajut en la recerca de sistemes de finançament, etc...).

Et destaquem...