Estand de l'Horta de Lleida a Fira Natura
L'Ajuntament participa amb un estand que tracta de l'Horta de Lleida a la Fira Natura que se celebrarà els dies 8, 9 i 10 d'abril de 2011. Aquest any promourà els valors agraris, socials i ambientals.
Data publicació: Divendres 08, abril del 2011
L’Ajuntament participa amb un estand que tracta de l’Horta de Lleida a la Fira Natura que se celebrarà els dies 8, 9 i 10 d’abril de 2011.
Mitjançant cartells molt visuals, s'exposa que l’Horta de Lleida és un espai agrícola on els agricultors són els principals protagonistes i es fa referència a la importància de consumir productes de l’Horta de Lleida per part dels ciutadans. L’estand forma part del projecte europeu Agri-Proxi, que té l’objectiu de promoure y reinventar les relacions entre els espais urbans i rurals.
El projecte Agri-Prox fou aprovat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya – França – Andorra (POCTEFA) 2007-2013. Els socis que integren el projecte són: l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Parc Agrari del Baix Llobregat, a Catalunya, i les Cambres d’Agricultura dels Pirineus Orientals, de l’Arieja, de l’Alt Garona i dels Alts Pirineus, i la Comunitat d’Aglomeració Perpinyà-Mediterrània, a França.
Aquest projecte de cooperació transfronterera es va iniciar el maig del 2009 i té una durada de tres anys. El projecte AGRIPROXI té un pressupost total de 1.089.490 €. L’Ajuntament de Lleida desenvolupa un seguit d’accions per un import total de 135.200 €, dels quals el fons FEDER en finançarà el 65 %.
La participació de l’Ajuntament de Lleida en aquest projecte respon a la necessitat de promoure els valors de l’Horta de Lleida com un espai agrari amb identitats culturals i paisatgístiques pròpies.
Algunes de les actuacions en el marc del projecte AGRIPROXI han estat:
- el mercat de venda directa ‘DE L’HORT A TAULA’,
- la jornada de portes obertes ‘BENVINGUT A L’HORTA DE LLEIDA’ (23 i 24 d’octubre de 2010),
- el projecte ‘HORTS FAMILIARS DE RUFEA’,
- estudis de l’Horta de Lleida per potencial de desenvolupament del sector agrari pròxim a Lleida,
- activitats de sensibilització i comunicació sobre la importància de l’Horta de Lleida dins del programa municipal d’educació ambiental ‘Lleida en Viu’,
- suport als projecte d’horts escolars a les escoles de Lleida dins del programa “Agenda 21 Escolar”,
- estudi de la varietats tradicionals de l’Horta de Lleida, en col•laboració amb la Universitat de Lleida.
- i intercanvis de coneixements i experiències entre els socis.