Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El projecte URBAN-NAT de renaturalització, present a la 18 edició del Fòrum d’Educació Ambiental

El projecte URBAN-NAT de renaturalització, present a la 18 edició del Fòrum d’Educació Ambiental

Organitzat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), ha aplegat a professionals del sector de tot el territori en les jornades celebrades a Lleida. L’Ajuntament de Lleida ha participat, des de divendres fins aquest diumenge, en la 18a edició del Fòrum d’Educació Ambiental, organitzat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA).

Data publicació: Dilluns 31, de març del 2025


Imatge de la notícia El projecte URBAN-NAT de renaturalització, present a la 18 edició del Fòrum d’Educació Ambiental

Aquesta cita bianual reuneix a professionals del sector de l’educació ambiental de tot el territori, així com a diferents agents per debatre i intercanviar idees i projectes concrets per avançar cap a una societat amb una educació ambiental més consolidada.

La Paeria, a través de les tècniques de la regidoria de sostenibilitat, ha mostrat als i les participants, el projecte URBAN-NAT de renaturalització, adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de la zona urbana i periurbana de Lleida. Han realitzat una ruta guiada per l’entorn del Parc de la Mitjana, on les tècniques han exposat els diferents projectes que s’estan desenvolupant en el marc de l’URBAN-NAT, com són els del carrer Riu Ebre, avinguda de Fleming o la Seu Vella, així com les sendes arbrades i altres accions d’increment de la biodiversitat.

En aquest sentit, i vinculant-ho al fòrum, l’URBAN-NAT contempla accions de conscienciació i educació ambiental en l’àmbit acadèmic, com són els oasis de biodiversitat, que estan duent a terme els centres educatius de Lleida en els seus respectius patis i altres espais dels centres, per tal d’augmentar la biodiversitat. També, en clau pedagògica, cal destacar la iniciativa Balcons verds, que mostra als participants com ser partícips del projecte URBAN-NAT renaturalitzant els seus espais a casa.

Aquesta 18a edició del fòrum l’ha organitzat un any més la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) entitat de segon grau que compta amb més de 250 socis i sòcies i en formen part unes 30 entitats d’educació ambiental de tot el territori català, i que aquest any celebra els seus 40 anys d’història, amb el fòrum com un dels grans esdeveniments de l’any. El Fòrum s’ha celebrat a la Universitat de Lleida.

 

Educació, Comunitat i Vida

Aquesta edició ha treballat els eixos Educació, Comunitat i Vida com a elementvertebrador de diferents activitats: taules rodones, conferències, sessions de treball, exposicions, un teatre-fòrum, on també s’ha exposat el projecte URBAN-NAT Lleida, un concert en directe i visites a projectes de l’entorn dins la demarcació de Lleida. Tot plegat s’ha sumat a les dinàmiques i oportunitats per fer xarxa amb empreses, administracions i activistes compromeses. 

La participació en el Fòrum d’Educació Ambiental s’emmarca en el projecte URBAN-NAT Lleida, de renaturalització, adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de la zona urbana i periurbana de Lleida, que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU.

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Et destaquem...