El Museu del Clima i de la Ciència tancarà la temporada d'estiu amb 1.829 visitants
L'alcalde Ros fa balanç d'un equipament actiu on es desenvolupen activitats i tallers familiars i científics, que han tingut una afluència del 35,4% d'infants
Data publicació: Divendres 08, setembre del 2017
El tinent d'alcalde Larrosa anuncia per la tardor l'inici de la reforestació del parc d'aquesta part del turó, que envolta el museu, i l'estudi per l'aprofitament dels diferents espais de l'equipament per generar més activitat
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha informat que un total 1.829 persones han passat aquest estiu pel Museu del Clima i la Ciència, a l'hora de fer balanç de l'activitat desenvolupada en els seus primers mesos, ja que l'equipament, que va obrir les seves portes al juny, donarà per closa la temporada estiuenca la propera setmana.
El paer en cap, que ha estat acompanyat pel tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i del coordinador del nou equipament, Joan Muntané, ha definit l'especificitat del Museu del Clima i la Ciència de Lleida, "un equipament que ha estat operatiu d'una manera activa, ja que no és un espai d'estanteries, sinó un lloc on es desenvolupen tallers i activitats de creació científica a través de l'experimentació”.
L'alcalde Ros ha valorat molt positivament aquesta xifra de visitants, perquè tret de les 300 persones que van assistir a la inauguració, "la majoria ha estat fent activitats, aprenent ciència, a través de les vivències amb els professors i tutors dels tallers”. Entre els 729 participants en els tallers reglats, la ràtio de nens és del 35,4%, la qual cosa dóna una idea com el Museu pot ajudar a orientar la vocació de la canalla cap al terreny científic”, ha dit.
El paer en cap també ha anunciat que el dissabte 16 de setembre està previst l'assistència d'unes 800 persones més al Museu del Clima i de la Ciència, amb motiu de la festa d'inici de curs, que enguany tindrà un gir científic, en estar sota la coordinació del Club Banyetes, que amb la creació de personatges com Plutó i Eureka pretén demostrar que la ciència també pot ser divertida.
L'alcalde també ha fet esment a la tipologia dels tallers, on temes genèrics com el canvi climàtic o específics sobre el nostre científic Joan Oró, s'han alternat amb l'astronomia i la sostenibilitat (energies renovables, vehicles elèctrics, formes d'estalvi energètic i evolució del medi ambient).
El paer en cap, que ha manifestat que aquest primer estiu s'han cobert les expectatives que s'esperava del Museu del Clima, ha també anunciat pel 15 de setembre la presentació del llibre ‘Més de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient', on Joandomènech Ros, director de l'Institut de l'Institut d'Estudis Científics, rebatrà els arguments dels qui qüestionen el canvi climàtic.
Noves actuacions
El tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha anunciat que aquest és un equipament dinàmic i com a tal, des de la Paeria, a més de seguir treballant en ell com un espai d'interpretació científica, de coneixement i d'interacció, properament es posarà atenció en dues actuacions: la reforestació del parc que es crea en aquesta part del turó, que envolta l'equipament, la qual es durà a terme a la tardor per part de voluntaris i veïns, i l'estudi de l'aprofitament dels diferents espais del Museu, que han de permetre aprofitar i generar molta més activitat.
Per la seva part, el coordinador del Museu del Clima i de la Ciència, Joan Muntané, s'ha mostrat satisfet tant pel nombre de participants com per la valoració que aquests han fet de l'equipament, en els tres tipus d'activitats desenvolupades durant aquesta primera temporada: les visites a l'espai Oró i tot el conjunt arquitectònic, els tallers infantils i els tallers científics, on s'ha posat en evidència com la ciència pot ajudar al medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic. Muntané també ha anunciat la preparació de nous tallers per la propera temporada.