Arrenca a Lleida el programa "Ciutat del Futur: ciència o ficció?” un ampli programa de divulgació científica per aquesta primavera a Lleida
Hi participaran reconeguts conferenciants com Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia de la UB, l'enginyer Ole Thorson o l'investigador del CSIC Antonio Turiel
Data publicació: Dimecres 06, març del 2013
La conferència del lleidatà Salvador Rueda, director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Lleida, enceta aquesta tarda el cicle "Ciutat del futur: ciència o ficció", organizat per l'Ajuntament de Lleida. Rueda és un apassionat del concepte de Smart City i un dels principals impulsors de les ciutats habitables i sostenibles, espais en els què el ciutadà recupera el seu paper protagonista. La conferència tindrà lloc a l’Auditori de Caixaforum-Lleida, a les 19 hores.
El projecte “CIUTAT DEL FUTUR: CIÈNCIA O FICCIÓ?” inclou un conjunt de 6 conferències, 6 pel•lícules, nombroses accions divulgatives i mostres tecnològiques per posar-se al dia dels darrers avenços científics i tecnològics i per veure com s’integren en l’entorn urbà i fan canviar la ciutat. El programa té per objectiu debatre i entendre com serà la ciutat del futur, a partir de l’anàlisi de distints temes claus com són l’aigua, l’energia, la mobilitat, l’alimentació, la biodiversitat, el canvi climàtic,… de la mà de reconeguts experts, i analitzar quines limitacions i quines oportunitats hi ha per assolir un desenvolupament urbà sostenible.
Aquest dijous 7 de març es farà la primera projecció de la pel•lícula “Comprar, llençar, comprar”, un interessant documental sobre el consum, i la obsolescència planificada dels productes, malgrat els avenços tecnològics actuals.
Coincidint amb les primeres activitats, el programa estrena blog www.ciutatdelfutur.cat , amb possibilitat de subscriure’s per rebre les novetats del programa.
El projecte CIUTAT DEL FUTUR: CIÈNCIA O FICCIÓ? és una iniciativa de l’Ajuntament de Lleida i hi col•laboren la Universitat de Lleida, l’Ateneu Popular de Ponent i CaixaForum-Lleida. El financia la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, del Ministerio de Economía y Competitividad el Ministeri d’Economia i Competitivitat i la Fundació Española para la Ciència y la Tecnologia.
Les activitats d'aquest programa s'allargaran fins el proper 29 de maig i inclouran conferències reconeguts especialitstes en diferents àmbits com la salut, amb la xerrada d'Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, en el camp de la Física, Antonio Turiel, físic, matemàtic i investigador del CSIC i l'enginyer Ole Thorson, especialista en mobilitat i seguretat vial. Entre les pel·lícules que es projectaran en el marc d'aquest cicle, "Vaig comprar una selva tropical" (Suècia, 2010), "La Sed del Món" (França 2012) o "Solar Taxi? Sí, puc: com viajtar de forma il·limitada sense un litre de gasoil ( Alemanya, 2011).