Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/4 nous centres educatius es comprometen amb l'Agenda 21 Escolar de Lleida

4 nous centres educatius es comprometen amb l'Agenda 21 Escolar de Lleida

El programa, guardonat recentement per la Fundación Fórum Ambiental, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient, compta amb la participació d'un total de 66 escoles bressol, col·legis i instituts de la ciutat

Data publicació: Dimarts 06, novembre del 2012


Imatge de la notícia 4 nous centres educatius es comprometen amb l'Agenda 21 Escolar de Lleida

L’alcalde, Àngel Ros, ha presidit avui la signatura del compromís dels quatre nous centres educatius que aquest curs s’incorporen a l’Agenda 21 Escolar de Lleida. Són l’escola bressol municipal d’Albarès, l’institut Màrius Torres, el col·legi Arabell i el centre d’educació especial Aremi. A l’acte, que s'ha celebrat al Saló de Sessions, també han assistit la primera tinent d’Alcalde i Regidora d’Urbanisme, Mobilitat, Via Pública i Concessions, Marta Camps, i el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà.

Per altra banda, 8 centres escolars, després de participar 5 cursos en l’Agenda 21 Escolar de Lleida i de realitzar un procés d’avaluació d’aquesta experiència, inicien enguany projectes triennals (cursos 2012-2015). Són: els col·legis  Pardinyes, Terres de Ponent, Anunciata Dominiques, El Carme i els instituts Joan Oró, Maria Rúbies, Ronda i Gili Gaya.

Aquests centres s'afegeixen als 14 que ja des del curs passat desenvolupen un projecte triennal (cursos 2011-2014). La resta, 40 centres escolars, continuen participant en l’Agenda 21 Escolar de Lleida amb un projecte anual.

La distribució per nivells educatius és: 17 escoles bressol, 25 escoles (infantil i primària), 11 instituts (secundària), 9 centres concertats (infantil, primària i secundària), 3 centres d'educació especial i 1 centre educatiu.

El paer en cap, Àngel Ros, ha explicat que l’Agenda 21 Escolar és un programa que vol facilitar la implicació dels escolars i del professorat de la ciutat a favor d’un món més sostenible des del mateix entorn educatiu. Aquest curs 2012-2013, el setè de funcionament del programa, hi participen 66 centres, des d’escoles bressol a centres de secundària, que duen a terme projectes en diferents àmbits (gestió dels residus, estalvi d’aigua i energia, hort escolar, un pati més verd...)

L’Agenda 21 de Lleida és l’instrument de la nostra ciutat per avançar cap a una Lleida més sostenible. Recull els objectius principals que hem d’assolir i les línies d’acció a desenvolupar a través del Pla d’Acció. Tothom pot participar en l’Agenda 21: ciutadans, empreses, associacions i entitats, cadascú al seu nivell pot fer el seu pla d’acció per la sostenibilitat. Els centres educatius també, a través de l’Agenda 21 Escolar, amb programes d’educació, participació i implicació cívica.

Des de l’Ajuntament de Lleida s’ofereix als centres un marc comú de treball, materials de suport, propostes i suggeriments de treball, recursos específics, suport tècnic; un servei d’informació, comunicació i assessorament tècnic i pedagògic, personalitzat i continuat; formació específica adreçada al professorat interessat; dinamització i seguiment del procés; ajuts econòmics per als centres sostinguts amb fons públics.

L'Agenda 21 Escolar, guardonada per la Fundació Fórum Ambiental

L’Ajuntament de Lleida va ser guardonada recentment amb el Premio Ciudad Sostenible en la categoria d’educació ambiental que atorga la Fundación Fórum Ambiental, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient i el patrocini de Ecoembes i Cespa, que reconeix els municipis, en aquest cas la ciutat de Lleida, per la seva aposta en projectes i actuacions dirigies a potenciar la sostenibilitat.  

La Fundación Fórum Ambiental va reconèixer el treball que du a terme la Paeria amb programes com “Lleida en Viu” de formació sobre la diversitat per a escolars, les “Ecoactivitats” i “Ecoentitats”, com un programa de sensibilització i formació ambiental en cap de setmana, l’Agenda 21 Escolar o “Benvinguts a l’Horta de Lleida”, amb visites guiades a explotacions agrícoles i ramaderes, així com el desenvolupament i conreu d’espècies autòctones. Els objectius de la Paeria amb aquests programes consisteixen en investigar i donar a conèixer la biodiversitat local a la ciutadania i, alhora, implicar-la en la seva conservació. Amb la consecució de totes aquestes activitats s’ha aconseguit augmentar la sensibilització dels lleidatans i lleidatanes sobre la importància de la conservació de l’Horta de Lleida, dels espais naturals i dels parcs i jardins de la ciutat.

 

Et destaquem...