"Com funciona una estació meteorològica personalitzada?”, nova activitat al Museu del Clima de Lleida
Aquest dijous, a partir de les 19.00 hores, anirà a càrrec d'Andreu Ibáñez, responsable dels laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida
Data publicació: Dimarts 11, juliol del 2017
En aquest taller, en què ja s’han inscrit una vintena de persones, coneixeran com la tecnologia els pot ajudar a entendre el clima a partir d’utilitzar sistemes tecnològics senzills i fàcils de gestionar
L’Ajuntament de Lleida proposa aquest dijous una nova activitat al Museu del Clima i la Ciència de Lleida sota el nom “Com funciona una estació meteorològica personalitzada?”. En aquest taller, els participants –hores d’ara ja hi ha una vintena d’inscrits- aprendran com es munta una estació meteorològica, els elements tecnològics necessaris per construir-la i les seves diferents aplicacions. L’activitat anirà a càrrec d’Andreu Ibáñez, responsable dels laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida.
L’activitat s’emmarca en el projecte global del Museu del Clima i la Ciència que, lluny d’un museu convencional, vol oferir activitats pràctiques als ciutadans que puguin aplicar al seu dia a dia, on s’expliquin els conceptes científics basats amb la seva aplicació pràctica. En aquest taller es coneixeran els diferents sensors a tenir en compte de cara a muntar una estació meteorològica (temperatura, vent, humitat,...) i com muntar-los i connectar-los, de cara a poder obtenir dades i emmagatzemar-les informàticament. Amb aquesta activitat es posa la ciència i la tecnologia a l’abast de tothom i, a més, i a conèixer com la tecnologia pot ajudar a entendre el clima a partir d’utilitzar sistemes tecnològics senzills i fàcils de gestionar.
Aquesta és una activitat gratuïta però cal inscripció prèvia. Les places són limitades.
El Museu del Clima i la Ciència de Lleida és un equipament dedicat a la difusió científica i on tenen un pes especial les activitats culturals, socials i educatives de tot tipus. El recinte uneix el projecte museogràfic obra del doctor Jorge Wagensberg i el projecte arquitectònic de Toni Gironès. Es tracta d'un nou espai públic de 5 hectàrees al Turó de Gardeny, al barri de la Mariola, que es planteja com un espai viu i en constant interacció tant amb la natura com amb el visitant. El Museu del Clima i la Ciència de Lleida ofereix a la societat un espai per a la divulgació científica i el coneixement del clima i el medi ambient, alhora, custodi el llegat del científic lleidatà Joan Oró, una de les figures més universals de Lleida.