20.000 alumnes de centres de Lleida han participat en l'Agenda 21 Escolar
La Seu Vella acull l'acte de coenda d'aquest prorgama d'educació mediambiental
Data publicació: Dimecres 12, juny del 2013
L’alcaldessa accidental Marta Camps ha presidit la cloenda de l’Agenda 21 Escolar de Lleida que ha celebrat el fi de curs amb una trobada a la Seu Vella. 66 centres educatius i al voltant de 20.000 alumnes han pres part en aquest programa, que té l’objectiu de facilitar la implicació de les escoles i instituts per construir un món més sostenible a partir de l’entorn més immediat.
Marta Camps ha destacat que “pràcticament ja hi participen totes les escoles de Lleida quan fa set anys es va començar amb tot just una vintena”. L’alcaldessa accidental ha felicitat les comunitats educatives dels centres per implicar-se en un programa que proporciona formació “no només en valors mediambientals sinó també en convivència, civisme i en el respecte a l’entorn i als bens públics de la ciutat”. El regidors de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, i de Coordinació de Barris, Joan Gómez també han assistit a l’acte.
Fa dos setmanes es va cloure l’Agenda 21 de Secundària i avui ha estat el torn dels cicles d’infantil i de primària. Els representants dels centres han rebut el diploma que acredita la seva participació. Els assistents -450 persones entre alumnes, mestres i pares i mares- han visitat l’exposició de pòsters de cada projecte i han gaudit de jocs relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat.
Dins de les activitats realitzades aquest curs, 13 escoles han conreat varietats tradicionals de l’horta de Lleida, bròquil llucat a l’hivern i maduixa de Lleida a la primavera. Així mateix, la deixalleria mòbil s’ha desplaçat a les 15 escoles de l’agenda 21 que han realitzat activitats sobre el tema i els nens han portat residus de casa per poder deixar a la deixalleria. També se’ls ha repartit embuts per la recollida d’olis domèstics que s’ha iniciat enguany.
Els centres desenvolupen projectes de tot tipus:
- Els residus: recollida selectiva, reciclatge.
- Hort escolar, les varietats tradicionals de l’horta i el pati de l’escola (plantació d’arbres, túnels verds, diversificació del pati, etc).
- Energia: estalvi d’energia a l’escola i coneixement de les energies renovables (fotovoltaica)
- L’aigua: estalvi d’aigua, el riu Segre, com evitar la contaminació...
- Biodiversitat i espais naturals
- Mobilitat: desplaçaments fins a l’escola, la bici, la cursa dels transports