Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Clima i energia/Clima i energia

Clima i energia

L'organisme científic internacional de referència respecte el canvi climàtic, l’IPCC [1], en el seu informe presentat l’octubre de 2018  avisa que tenim només 12 anys per reduir de forma dràstica les emissions de gasos contaminants, abans que la dinàmica  sigui irreversible  sobre la salut, la qualitat de vida i la seguretat de les persones.

Un  repte de gran magnitud i una gran oportunitat per passar a un nou model descarbonitzat,  més saludable i més proper.

Lleida, com totes les altres ciutats , és emissora neta de CO2, el principal responsable del canvi climàtic, (edificis, transport, serveis, residus...) i a la vegada comença a notar les conseqüències d’un canvi del clima (major freqüència d’onades de calor, de fenòmens extrems, de distribució irregular de les precipitacions, etc).

El Pla del Canvi Climàtic de Lleida 2019-2029 és  l'instrument per a la impulsió d'accions locals  per fer front al canvi climàtic.

Inclou una diagnosi de la situació de Lleida en relació a l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i una proposta d’accions per mitigar els efectes del canvi climàtic i adaptar-se als efectes previsibles que tindrà les properes dècades.

Afrontar aquest repte planetari requereix accions a totes les escales, individual i col·lectiva, local i global.  Actuar en conseqüència és responsabilitat de tots i cadascú de nosaltres.

 

[1] El Grup Intergoveramental d'Experts sobre el Canvi Climàtic va ser creat l'any 1988 per l'ONU per a facilitar avaluacions integrals de l'estat dels coneixements científics, tècnics i socioeconòmics sobre el canvi climàtic, les seves causes, possibles repercusions i estratègies de resposta.  https://www.ipcc.ch/Et destaquem...