Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Clima i energia/Clima i energia

Clima i energia

Respecte el canvi climàtic la ciència és clara:  L’IPCC [1](Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic), organisme internacional que depèn de l'ONU, en l’últim informe presentat l’octubre de 2018  avisa que tenim només 12 anys per reduir de forma dràstica les emissions de gasos contaminants, abans que la dinàmica  sigui irreversible i amb efectes sobre la salut i la qualitat de vida i la seguretat.

Aquest repte és una oportunitat per passar a un nou model descarbonitzat,  més saludable i més proper. Existeixen ja moltes experiències reals d’èxit que ens indiquen camins possibles.

Lleida, com tots els altres ciutats , és emissora neta de CO2 (edificis, transport, serveis, residus...) i a la vegada comença a notar les conseqüències d’un canvi del clima (major freqüència d’onades de calor, de fenòmens extrems, de distribució irregular de les precipitacions, etc).

L’any 2009 el municipi es va comprometre a baixar les emissions de CO2 un 25% per l’any 2020 respecte l’any 1990, de la mateixa manera que ho van fer més de 7.500 ciutats d’arreu d’Europa al signar el Pacte dels Alcaldes. Per assolir l’objectiu l’Ajuntament va elaborar el Pla d’Acció de l’Energia Sostenible, amb més de 43 mesures a desenvolupar.  D’altra banda l’any 2015, la Corporació va aprovar el Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic de Lleida amb 48 mesures preventives i correctives.

Actualment, l'Ajuntament estem fent una revisió d'aquests plans per tal d'actualitzar-los i ampliar les ambicions de reducció d'emissions d'acord amb els compromisos de la UE.

 

Podeu consultar aquí el document de treball per a la elaboració del nou pla

 

 

 

[1] 5é Informe de l’IPCC (Intergoveramental Panel of Climate Change), l’organisme internacional de referència: https://www.ipcc.ch/

 

 

Pla d'acció per a l'energia Sostenible de Lleida (2014)
Pla municipal d'adaptació al canvi climàtic de Lleida (2015)

Et destaquem...