Habitatge i Transició Ecològica

El Refugi dels Peluts

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Lleida estrena el 2020 una nova etapa sota el nom d’El Refugi dels Peluts, una denominació que suposa el primer pas d’una remodelació integral que té com a principals objectius millorar la qualitat de vida dels animals durant la seva estada al centre, que aquesta sigui el més breu possible i redefinir la relació amb els ciutadans de Lleida apostant per la proximitat i la transparència gràcies a la creació de xarxes socials pròpies

 

Qualitat de vida

Des del 2020 El Refugi dels Peluts disposa d’un veterinari propi que s’encarrega diàriament de la cura dels animals. És la figura responsable de desparasitar-los, identificar-los, vacunar-los, esterilitzar-los i tractar-los amb total garantia amb l’ajuda de la brigada de cuidadors.

 

vete

 

Un total de cinc persones més el seu cap de brigada formen l'equip de cuidadors. Plegats s’encarreguen de satisfer les necessitats bàsiques de les mascotes seguint sempre les instruccions del veterinari. Són ells també els que s’ocupen de rescatar els animals perduts o abandonats a la via pública a la zona de Lleida, Raimat i Sucs, sempre seguint el Protocol de rescat d'animals de companyia.

 

 

Un dels pilars d’aquesta nova etapa és l’equip de Voluntaris del CAAC Lleida. Aquesta associació altruista cobreix les necessitats més sensibles dels animals allà on els cuidadors no arriben, passejant-los cada dia, rentant-los i socialitzant-los perquè el dia de demà puguin sortir del centre acompanyats d’una nova família. Aquells interessats en formar part d’aquest equip trobaran més informació a l’apartat destinat a l'Associació de Voluntaris del CAAC Lleida.

 

Proximitat i trànsparencia digitals

L’any 2020 és una època de canvis al refugi i s’incorpora també la figura del dinamitzador, que és qui s’encarrega de posar en contacte els animals rescatats a la via pública amb aquelles noves famílies disposades a formalitzar una adopció.

Per facilitar aquesta tasca i també les recuperacions, s’aposta per la presència d’El Refugi dels Peluts a les xarxes socials, un espai digital indispensable on estar present avui dia que amplifica qualsevol tipus de missatge entre la població. Aquestes plataformes, a més a més, són molt útils perquè les persones que no coneixen el dia a dia d’un refugi d’animals puguin palpar la realitat i estar informats de tot el que passa a la seva ciutat.


 

Horaris, ubicació i contacte

L'horari d'atenció al públic d'El Refugi dels Peluts és de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 18.00 hores (per adopcions cal demanar cita prèvia).

El telèfon de contacte és el 973 263 504Per emergències fora d'horari i durant els caps de setmana, truqueu al 682 681 534.


Mapa CAAC

 

També ens trobareu a Google Maps.

Et destaquem...