Habitatge i Transició Ecològica

El Refugi dels Peluts

El Refugi dels Peluts, Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Lleida, té com a principals objectius millorar la qualitat de vida dels animals durant la seva estada al centre, que aquesta sigui el més breu possible i redefinir la relació amb els ciutadans de Lleida apostant per la proximitat i la transparència a través de les seves xarxes socials

 

Qualitat de vida

El Refugi dels Peluts disposa d’un veterinari propi que s’encarrega diàriament de la cura dels animals. És la figura responsable de desparasitar-los, identificar-los, vacunar-los, esterilitzar-los i tractar-los amb total garantia amb l’ajuda de la brigada de cuidadors.

 

vete

 

Un total de set persones més el seu cap de brigada formen l'equip de cuidadors. Plegats s’encarreguen de satisfer les necessitats bàsiques de les mascotes seguint sempre les instruccions dels serveis veterinaris. Són ells també els que s’ocupen de rescatar els animals perduts o abandonats a la via pública a la zona de Lleida, Raimat i Sucs, sempre seguint el Protocol de rescat d'animals de companyia.

 

 

Un dels pilars d’aquesta nova etapa és l’equip de Voluntaris del CAAC Lleida. Aquesta associació altruista cobreix les necessitats més sensibles dels animals allà on els cuidadors no arriben, passejant-los cada dia, rentant-los i socialitzant-los perquè el dia de demà puguin sortir del centre acompanyats d’una nova família. Aquells interessats en formar part d’aquest equip trobaran més informació a l’apartat destinat a l'Associació de Voluntaris del CAAC Lleida.

 

Proximitat i trànsparencia digitals

L’any 2020 és època de canvis al refugi i s’incorpora també la figura del dinamitzador, que és qui s’encarrega de posar en contacte els animals rescatats a la via pública amb aquelles noves famílies disposades a formalitzar una adopció, assessorar als ciutadans i atendre qualsevol consulta de l'exterior.

Per facilitar aquesta tasca i les recuperacions dels animals amb propietari s’aposta per la presència del centre a les xarxes socials, un espai digital indispensable on estar present avui dia. Aquestes plataformes són útils perquè les persones que no coneixen el dia a dia d’un refugi d’animals puguin palpar la realitat i estar informats de tot el que passa a la seva ciutat, i a la vegada conscienciar-se sobre la problemàtica que suposen els abandonaments a la societat.


 

Horaris, ubicació i contacte

L'horari d'atenció al públic d'El Refugi dels Peluts és de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 18.00 hores. Per adopcions cal demanar cita prèvia.

Les vies de contacte principals són la telèfonica, 973 263 504, i el correu electrònic: refugipeluts@paeria.cat.


Mapa CAAC

 

També ens trobareu a Google Maps.

Et destaquem...