MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Recta final dels treballs de construcció de tres de rutes saludables i la instal·lació d’equipaments esportius a l’aire lliure a la Mariola

Recta final dels treballs de construcció de tres de rutes saludables i la instal·lació d’equipaments esportius a l’aire lliure a la Mariola

El projecte preveu itineraris, equipaments esportius a l’aire lliure i la recuperació d’espais naturals per promoure la salut, la mobilitat sostenible i l’apoderament i participació dels veïns i veïnes del barri El projecte ha obtingut el suport de la FEMP en el marc de la convocatòria del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern de l’Estat, amb el finançament dels fons europeus Next Generation

Data publicació: Dimecres 09, agost del 2023


Imatge de la notícia Recta final dels treballs de construcció de tres de rutes saludables i la instal·lació d’equipaments esportius a l’aire lliure a la Mariola

 

L’Ajuntament de Lleida encara la recta final dels treballs de construcció de diverses rutes saludables i infraestructures d’exercici físic a l’aire lliure inclusives a la Mariola en el marc d’un projecte finançat amb fons Next Generation, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat, que pretén recuperar entorns i promoure estils de vida saludables.

 

L’alcaldessa accidental, Begoña Iglesias, ha visitat avui l’avenç de les obres i ha destacat que “més enllà  de la implementació de nous itineraris i entorns adaptats per a la pràctica de l’exercici físic, el projecte preveu empoderar la ciutadania amb intervencions que fomentin la seva participació i la convivència”. Cal destacar que aquest projecte es basa en una iniciativa que sorgeix dels veïns i veïnes del barri, en el marc del Consell de Zona, per dignificar i millorar el seu entorn i afavorir l’accés a recursos comunitaris.

 

Iglesias ha explicat, a més, que “amb els itineraris i les intervencions de l’entorn, es posa en valor el patrimoni cultural de la zona, principalment del Castell Templer de Gardeny, i s’impulsa la naturalització amb més arbrat i més refugis climàtics”. D’aquesta manera, es vol aconseguir un barri més sostenible, més accessible i amb un major benestar per a les persones que hi viuen o hi treballen, així com per a les persones que el visiten.

 

Les obres, que estaran finalitzades a finals d’agost, tenen un pressupost de 116.000 euros iva inclòs. L’ajuda obtinguda per al projecte s’ha sol·licitat a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Intervencions previstes

S’han dissenyat tres rutes saludables, segures i accessibles, amb itineraris que es poden fer a peu, corrent, en bicicleta i adaptats per al conjunt de la ciutadania. Són la ruta vermella, per a un exercici més actiu, d’uns tres quilòmetres. La ruta groga, d’un quilòmetre i mig de distància, pretén fomentar el passeig i l’exercici físic a la vegada que uneix pistes poliesportives. Ambdós recorreguts s’inicien en diferents carrers del barri i finalitzen a la zona verda del Turó de Gardeny. La tercera ruta, la verda, es projecta per al passeig i exercici de les persones grans, amb ombres, bancs i fonts. Seria d’uns tres quilòmetres, amb l’inici al Centre d’Atenció Primària (CAP) i l’arribada als carrers propers, donat que el recorregut passa per espais verds interurbans.

El projecte integra tres infraestructures d’exercici físic a l’aire llibre inclusives, amb elements accessibles per al conjunt de la ciutadania (infants, gent gran, persones amb diversitat funcional discapacitat...). Els circuits saludables començaran i/o faran farien aturada en aquests espais on s’instal·laran elements fixos per fer exercici físic. En concret, s’implementaran una infraestructura per a l’exercici físic per a gent gran i població adulta; un parc de Calistenia i un parc de joc infantil físic i mental actiu i inclusiu.

També s’està treballant en intervencions a diversos punts del barri per rehabilitar i recuperar espais, incloent-hi zones verdes i d’interès, per a la pràctica d’activitat física i l’estimulació i interacció social. S’amplien els trams ombrejats i es replanten arbres i, en aquest sentit, es connectaran i se senyalitzaran, per afavorir l’ús dels espais. La naturalització de l’entorn contribuirà a crear més refugis climàtics, a millorar els nivells de contaminació atmosfèrica i a disminuir els graus d’insolació.

 

Saber-ne més >>

 

 

 

Imatges relacionades

Et destaquem...