La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida va organitzar aquest diumenge una visita als “Espais naturals dels secans de Lleida”, inclosa per primer cop en la programació de les Ecoactivitats d’educació i sensibilització ambiental. Un total de 26 persones van participar en l’ecodescoberta que ha posat de manifest la importància de preservar aquest tipus d’ecosistemes i la biodiversitat que hi trobem.
Durant la visita, de gairebé tres hores de durada i que va comptar amb una guia experta, el grup va fer una petita ruta on va poder comparar la vegetació i la fauna de la timoneda d’Alfés, els cultius i els guarets de la zona, adonant-se de la importància que té una bona gestió agrícola per conservar els diferents ambients.
Així mateix, durant el recorregut es van poder identificar algunes plantes espontànies com el timó, l’argelaga, la ruca, la ravenissa, la sàlvia o la sanguinària. A més, es van observar alguns dels ocells més representatius dels secans, com el sisó, la cogullada o l’esparver cendrós. També van poder identificar-se altres ocells, més amagats, gràcies als seus cants, com és el cas del cruixidell i el torlit.
La pròxima Ecoativitat és una ecodescoberta al barri de Balàfia, per conèixer la seva biodiversitat. Aquesta activitat, sense inscripció, es farà a la plaça de les Magnòlies aquest dissabte dia 13 de 10 a 13 hores.
Les Ecoactivitats s’emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea. Aquestes subvencions han estat convocades a través de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Transició Ecològica, que pretenen fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic. En aquest enllaç podeu consultar el programa d’Ecoactivitats i mantenir-vos al dia de la programació, a través de les xarxes socials de Lleida en Verd.