MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Paeria millora l’accessibilitat física i comunicativa en espais d’atenció ciutadana

La Paeria millora l’accessibilitat física i comunicativa en espais d’atenció ciutadana

L’alcalde accidental, Carlos Enjuanes, ha visitat les obres que s’han fet al Centre Cívic de Cappont per adequar les cambres higièniques i l’accés general, per garantir els drets de les persones amb mobilitat reduïda. El projecte inverteix prop de 200.000 euros, amb el finançament amb fons #NextGenerationEU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat, i inclou actuacions als centres cívics de Democràcia, la Bordeta i Centre Històric, així com edificis municipals com l’OMAC, l’OGAT o la Guàrdia Urbana.

Data publicació: Dimarts 13, agost del 2024


Imatge de la notícia La Paeria millora l’accessibilitat física i comunicativa en espais d’atenció ciutadana

L’Ajuntament de Lleida ha millorat l’accessibilitat física i comunicativa en diversos espais d’atenció ciutadana, com centres cívics o edificis municipals. L’alcalde accidental, Carlos Enjuanes, ha visitat aquest dilluns les obres que s’han fet al Centre Cívic de Cappont, que han consistit en l’adequació de les cambres higièniques i l’accés general per garantir la mobilitat reduïda. Aquesta actuació s’ha fet igualment als centres de Democràcia i la Bordeta. Les obres es fan perquè els diferents serveis siguin accessibles al conjunt de la ciutadania.

Al centre Cívic de Cappont, s’ha mogut un envà per millorar el pas a la zona de despatxos, adequant-se a la normativa, amb un radi de gir d'1,5 m. S’han fet tasques a les cambres higièniques de les cinc plantes, enderrocant envans interiors per fer-los accessibles.

En el cas del Centre Cívic de Democràcia, s’afegirà un tercer lavabo mixt adaptat a la planta baixa. A les plantes primera i tercera, s’han enderrocat parets divisòries per guanyar l’espai i tenir espai suficient per a les cadires de rodes. Pel que fa al casal de la Bordeta, s’han reformat les portes d’accés als despatxos d’atenció ciutadana i la d’emergència, amb l’ampliació de l’amplada de pas a un mínim de 80 centímetres. Està pendent d’executar l’actuació prevista al Centre Històric, on s’adequarà un taulell accessible i es baixarà l’alçada del porter automàtic.

Aquestes actuacions es gestionen conjuntament entre la regidoria d’Agenda Urbana i Espai Agrari i la d’Acció i Innovació Social. Alhora, ambdues Regidories s’han coordinat també per instal·lar diferents eines per a una millor atenció a les persones amb discapacitat comunicativa. A l’OGAT hi ha un dispositiu que emet senyals visuals, un bucle magnètic per a la millora de la comunicació auditiva i una tauleta amb un programa de traducció simultània que facilita la comunicació amb les persones, per exemple, que no parlen català o castellà.

En altres edificis municipals amb atenció al públic, com l’OMAC, el Pal·las, Educació (Oficina Municipal d’Escolarització), la Guàrdia Urbana, l’Oficina d Turisme, l’Auditori municipal Enric Granados, el Teatre municipal de l’Escorxador i Lleida Jove.  En total, el projecte d’accessibilitat física i comunicativa en espais d’atenció ciutadana, contempla 20 actuacions a centres cívics, edificis municipals d’atenció al públic, habitatges socials i també als llocs web que gestionen tràmits amb la ciutadania.

El pressupost del projecte és de 198.852 euros i està finançant, amb 131.478 euros, amb els fons europeus #NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’Estat, a través d’una línia de subvencions del departament de Drets Socials de la Generalitat per a l’impuls i foment de l’accessibilitat als espais d’atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya.

Imatges relacionades

Fitxers relacionats

Et destaquem...