L’Ajuntament de Lleida inicia la segona fase del procés participatiu per a l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Lleida. Aquest dimecres s’han obert les inscripcions per al taller Marató de Propostes que tindrà lloc el 26 de febrer a les 17h a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.
Aquest taller interactiu, que anirà a càrrec de Doymo, la consultora que ha realitzat la diagnosi del Pla de Mobilitat i Sostenible de Lleida, està adreçat a les entitats que conformen la Taula de la Mobilitat Urbana, les Entitats Veïnals i el Grup de dones del Consell de les Dones i Barris Violetes. A la trobada es reflexionarà sobre: Mobilitat activa, accessibilitat i entorns escolars; transport públic; vehicle privat i aparcament; Comercial, DUM, empreses, i externalitats
El passat 9 de febrer la Paeria va presentar la diagnosi i el procés d’elaboració del nou Pla de de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Un instrument de planificació que definirà les línies d’actuació en matèria de mobilitat, així com les propostes i reflexions que han de permetre assolir una Lleida més amable, on les persones siguin les veritables protagonistes de la ciutat.
Per a l’elaboració del PMUS es compta amb el suport d’una consultora especialitzada en mobilitat, la qual després de la primera fase del procés participatiu, ha realitzat la diagnosi i la radiografia de la mobilitat a Lleida, així com les primeres propostes sorgides dels primers grups de treballs realitzats anteriorment.
Per continuar fent propostes i avançar en l’elaboració final del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la Ciutat de Lleida s’ha convocat aquesta segona fase del procés participatiu.
Calendari i programa
Taller de marató de propostes: trobada interactiva dinamitzada per Doymo, amb el suport de la Regidoria de Participació Ciutadana.
Dia dilluns 26 de febrer a les 17h a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol – c. la Palma,12 de Lleida.
En la trobada, es reflexionarà entorn als 5 eixos següents:
- Mobilitat activa (Peu, bici, VMP) es pot incloure també accessibilitat i entorns escolars si hi ha algun representat d’AFA, escoles...
- Transport públic.
- Vehicle privat i aparcament (aparcament subterrani, i en superfície).
- Comercial, DUM, empreses (polígons d’activitat).
- Externalitats (medi ambient, seguretat vial...).
Un cop finalitzat el treball en grup per eixos es farà una sessió plenària per posar en comú totes les propostes.
Per participar en aquesta trobada cal fer la inscripció en el següent enllaç, tot indicant l’eix en el que voldreu participar.
La data límit per a formalitzar la inscripció al taller és el divendres 23 de febrer.
Després de la trobada presencial de la marató de propostes al PMUS, s’obrirà un termini perquè la ciutadania pugui fer les seves aportacions mitjançant la plataforma DECIDIM
El període de propostes en aquesta plataforma online estarà disponible durant un mes (entre el 26 de febrer i el 26 de març) .
Saber-ne més >>
|