MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Paeria adjudica la redacció d’un nou contracte per unificar els dos plecs de condicions dels serveis de neteja viària i recollida de residus

La Paeria adjudica la redacció d’un nou contracte per unificar els dos plecs de condicions dels serveis de neteja viària i recollida de residus

Aquesta setmana es farà una primera reunió de treball amb l’empresa adjudicatària per tal de refondre i definir els dos plecs de condicions en un de sol i poder iniciar la licitació del nou model, que inclou neteja viària, recollida de residus i servei de deixalleries. La campanya Barri a Barri estarà avui i demà a Magraners i continuarà a Balàfia a partir de dimecres.

Data publicació: Dimarts 19, setembre del 2023


Imatge de la notícia La Paeria adjudica la redacció d’un nou contracte per unificar els dos plecs de condicions dels serveis de neteja viària i recollida de residus

 

L’Ajuntament de Lleida ha adjudicat la redacció del nou plec de condicions del nou contracte que inclourà la neteja viària de l’espai públic de la ciutat, els serveis de recollida de residus i el servei de deixalleries. L’empresa Bac Engineering Consultancy Group aportarà l’assistència tècnica en la definició del que ha de ser la proposta del nou contracte unificat dels dos serveis. L’empresa ha començat a treballar en el nou model per definir el plec de condicions i perquè el servei pugui entrar en funcionament quan acabi l’actual contracte.

Aquesta setmana hi haurà una primera reunió de treball per determinar les qüestions tècniques que ha de regir la nova contractació, donat que s’haurà de recollir en un sol plec els dos contractes. L’objectiu és que el servei suposi un avenç en la millora de la prestació dels serveis d’acord amb les necessitats de la ciutat i adequat a les tendències en conceptes d’eficiència i sostenibilitat. un estalvi econòmic i que el servei sigui també més eficient i sostenible organitzativament.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyada de la tinent d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana, Espai Agrari i Sostenibilitat, Begoña Iglesias, ha explicat que es vol canviar la situació actual, ja que cal incrementar el personal i doblar alguns serveis, fet que encareix el servei, a més que es dupliquen algunes tasques i es perd eficiència. Entre els aspectes que cal tenir en compte hi ha l’equilibri entre el model porta a porta i altres possibles escenaris de recollida. Per tant, el nou model ha d’optimitzar els serveis de neteja i de recollida de residus, adaptar-lo a les necessitats i mida de la ciutat i ajustar-se al pressupost.

L’empresa encarregada de redactar la proposta havia realitzat estudis previs anteriorment, a través de concurs públic, i té informació de base i un coneixement profund de l’actual servei de l’Ajuntament de Lleida. Donats aquests antecedents, s’ha justificat que l’opció més avantatjosa per aquesta tasca era aquesta empresa, que ha estat adjudicada de manera directa per 18.148,79 euros (iva inclòs).

Barri a Barri a Magraners

La campanya de neteja intensiva de la Paeria s’ha traslladat aquest dilluns a Magraners. Els equips de treball del Barri a Barri faran tasques en aquest barri avui i demà dimarts i acabaran la setmana a Balàfia. Com és habitual, en el marc d’aquesta campanya, s’esbrossaran diversos carrers, es netejarà mobiliari urbà i jocs infantils, es pintaran bancs, es netejaran parcs i jardins i, entre altres actuacions, s’aprofitarà per repassar embornals i fonts de boca. L’alcalde Larrosa i la tinent d’alcalde Iglesias, han visitat aquest matí els treballs que les diferents brigades ja estaven realitzant al barri.

Es retiren prop de 400 nius de tudons a l’any

En la visita al Barri a Barri de Magraners, l’alcalde ha apuntat que en les tasques de neteja i manteniment s’ha de preveure també la retirada de nius en alguns punts on hi ha especial incidència. Una de les espècies que més nius fa són els tudons, que s’han adaptat als espais urbans per fer-hi el seu refugi. L’ajuntament retira uns 400 nius de tudons a l’any, principalment en espais que provoquen molèsties, com la brutícia, i per controlar-ne la població.

Saber-ne més >>

Et destaquem...