MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/L’Horta reivindica la seva riquesa en la presentació d’un estudi del seu patrimoni material i immaterial

L’Horta reivindica la seva riquesa en la presentació d’un estudi del seu patrimoni material i immaterial

El document, impulsat per la Comissió de l’Horta de la FAVLL, recull prop de 300 elements i és complementari al Catàleg de Béns Protegits de la Paeria. Larrosa: “El patrimoni ens dona identitat”.

Data publicació: Dijous 07, novembre del 2024


Imatge de la notícia L’Horta reivindica la seva riquesa en la presentació d’un estudi del seu patrimoni material i immaterial

El paer en cap Fèlix Larrosa, ha participat avui en la presentació de l'Inventari del patrimoni material i immaterial de l'Horta, un estudi que reuneix fins a 290 elements patrimonials amb l'objectiu de fer valdre la riquesa de l'Horta, difondre-la i fomentar-ne la preservació. En l'acte, que s'ha fet al Parc de Serrallarga, hi han participat Toni Baró, president de la Federació d'Associació de Veïns de Lleida; Sandra Castro, vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida; i Olga Paz, autora de l'estudi.
L'alcalde ha destacat la importància del patrimoni immaterial perquè "ens fa diferents i ens dona identitat" i ha explicat que la Paeria treballa per conservar elements com el paisatge, amb eines com la guia "El paisatge com a bé col·lectiu d'interès social, cultural i ambiental" que ha publicat la Fundació del Paisatge de Lleida.
Per la seva banda, Castro ha explicat que l'estudi del patrimoni de l'Horta és "motiu d'orgull" i permetrà donar-la a conèixer, mentre que Baró ha fet un agraïment als veïns i veïnes de l'Horta que han col·laborat en el treball amb els seus coneixements i fotos (Marina Pifarré).
Dels 290 elements patrimonials que es recullen en l'inventari, una vintena comptem també amb una fitxa completa, malgrat que Paz ha apuntat que es tracta d'un "document viu", que s'anirà ampliant. Entre els elements patrimonials inventariats n'hi ha de naturals com els Aiguamolls de Rufea o la Clamor de Les Canals, i altres d'arquitectònics com masos o fonts, d'arqueològics o bèl·lics. El document també recull elements immaterials propis de l'Horta com la toponímia, els antics oficis o els aplecs, entre d'altres.
L'inventari es complementa amb el nou Catàleg de Béns Protegits que va aprovar l'Ajuntament de Lleida fa un any, on es va ampliar el nombre d'elements a conservar al conjunt de la ciutat fins a 552.
L'estudi ha estat impulsat de la Comissió de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida i ha rebut el suport de la Diputació de Lleida.
En l'acte de presentació hi han assistit nombrosos veïns i veïnes, a més de regidors i regidores de la Paeria i el subdelegat del govern a Lleida, José Crespín.

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Et destaquem...