El Museu de l’Aigua ha instal·lat cinc nous cartells informatius a l’exterior del Molí de Sant Anastasi, al barri de la Bordeta, que complementen els que ja hi havia a la porta d’accés, amb l’objectiu de posar en valor el molí i el seu entorn i ressaltar-ne els punts d’interès. Els nous plafons s’han instal·lat a la séquia de Fontanet, en l’únic tram urbà en què es pot contemplar-la, als dos costats del salt d’aigua de 4 metres i al relleu de Sant Anastasi, del qual se’n pot veure una reproducció a la façana. En tots ells es pot veure imatges de com era el molí abans de la seva restauració i dos d'ells incorporen uns alçats a les façanes fets per l'arquitecte J. Àngel Corbella l'any 1992.
Aquesta actuació forma part del procés de musealització del Molí de Sant Anastasi, que en millora periòdicament diversos elements d’interpretació.
Des de principis d’any han visitat el Molí unes 900 persones, entre visitants del cap de setmana, grups escolars i activitats que tenen lloc a les sales polivalents, que es cedeixen a entitats i institucions per a activitats culturals diverses: exposicions, reunions i presentacions.
Enguany s’han dut a terme en aquestes sales mostres de l’Associació de Veïns de la Bordeta i de l’escola Parc de l’Aigua, un recital de Sant Jordi del col·lectiu Gatzara i reunions de col·lectius del barri.
El Molí de Sant Anastasi, situat al barri de la Bordeta, és un dels equipaments inclosos a la ruta del Museu de l'Aigua que expliquen la importància de l'ús d'aquest recurs natural en el desenvolupament de la ciutat. Es tracta d'un molí fariner d'origen medieval que aprofitava l'aigua de la séquia de Fontanet per batre el gra. Conserva les dimensions originals que incloïen el graner i l’habitatge del moliner i és l’únic record que queda de l’antic poble de la Vilanoveta de Fontanet (ara, la Bordeta).
El Molí es pot visitar tots els diumenges i festius d’11 a 14h i s’hi pot veure la maquinària antiga del molí i l’exposició El riu fa horta, sobre el patrimoni intangible del riu i l’horta.
Durant la visita es pot veure la primera fase d'adequació, amb part de la maquinària original, plafons informatius i jocs manipulatius per entendre com funcionava, i a l’exterior es pot contemplar el salt d'aigua original, situat al braçal de la séquia de Fontanet, el salt d’aigua i el relleu de Sant Anastasi, entre altres.
Saber-ne més >>
|
|