Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Visita guiada a la Mitjana en una nit de primavera

Visita guiada a la Mitjana en una nit de primavera

L’activitat té com a objectiu apreciar com canvia el parc al vespre i observar el comportament de la seva fauna.

Data publicació: Dilluns 20, maig del 2019


Imatge de la notícia Visita guiada a la Mitjana en una nit de primavera

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Una vintena de persones han assistit aquest dissabte a la visita guiada a la Mitjana que ha organitzat la Regidoria de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat. Aquesta visita s’emmarca en una nova oferta d’aquest any, en què es visita el parc de la Mitjana en les diferents estacions de l’any i les diferents hores del dia, per poder copsar així tota la seva magnitud.

Durant la visita, s’ha pogut apreciar com canvia el parc al vespre i s’han observat bastants animals (cigonyes, merles, estornells, tudons i fins i tot algun bernat pescaire i algun conill), ja que aquesta és una hora en la qual la fauna està més activa. També hem pogut sentir els cants dels ocells del parc, que a la primavera se senten en abundància, i hem vist com alguns d’ells, com el rossinyol, continuen cantant a la nit.

En fer-se fosc, altres ocells s’incorporen al “concert” i es poden sentir cantar els xots i alguna òliba. De la mateixa manera, altres animals, com el ratpenat, s’activen i volen buscant aliment.

Al costat del riu, hem pogut sentir els sons dels ratpenats gràcies a un heterodí, un aparell que transforma els ultrasons que emeten aquests animals en sons audibles per nosaltres. I en tota l’extensió del parc, hem pogut gaudir d’una agradable sensació de tranquil·litat.

Aquesta ecodescoberta s’emmarca dintre del programa ‘Ecoactivitats’, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de l’Ajuntament de Lleida per a tots els públics.

Et destaquem...