Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Visita a l’hort ecològic de La Cristaleria Germina al Viver d’Agricultors de Rufea

Visita a l’hort ecològic de La Cristaleria Germina al Viver d’Agricultors de Rufea

Un grup de 25 persones participen en l’Ecoactivitat de la Regidoria de Transició Ecològica

Data publicació: Dimarts 05, abril del 2022


Imatge de la notícia Visita a l’hort ecològic de La Cristaleria Germina al Viver d’Agricultors de Rufea

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Un grup de 25 persones participen en l’Ecoactivitat de la Regidoria de Transició Ecològica

Aquest matí, un grup de 25 persones ha visitat l’hort ecològic de La Cristalleria Germina, situat al Viver d’Agricultors de Rufea. Una visita on han pogut conèixer aquest projecte agrosocial, on Imma Roigé, coordinadora del mateix, ha explicat aquesta iniciativa de producció i distribució de verdura ecològica.

Durant la visita, inclosa en el programa d’Ecoactivitats de la Regidoria de Transició Ecològica), han visitat els camps de l’entitat i descobert alguns dels mètodes que es fan servir en la producció hortícola ecològica, una oportunitat que ha permès detallar els beneficis d’aquest sistema de producció, tant en l’àmbit ambiental com social.

Al mateix temps, s’han exposat els objectius del projecte de La Cristalleria, que a més a més de produir hortalisses de qualitat, també pretén ser un espai de formació i inserció laboral per a joves en situació de vulnerabilitat. La Cristalleria Germina comercialitza les seves verdures directament a les famílies de Lleida en cistelles quinzenals i també treballa per a diferents càterings de menjadors escolars. Per una altra part, tot allò que no poden comercialitzar, ho cedeixen al Banc d’Aliments, amb qui col·laboren des dels inicis.

A més a més, els participants més petits han pogut gaudir de l’experiència en collir bledes directament del camp. Al final de la visita, s’han sortejat dues cistelles de verdures entre tots els assistents.

El projecte de la Cristaleria Germina es desenvolupa a les finques del Viver d’Agricultors de Rufea, un espai municipal que té com a objectiu donar suport a nous projectes agraris basats en la producció ecològica, el comerç de proximitat i el valor afegit.

El projecte del Viver d‘Agricultors incideix en la necessitat de fomentar el desenvolupament d’iniciatives agràries innovadores lligades a l’Horta de Lleida. A més a més de les parcel·les, també s’ofereix un magatzem i assessorament en agricultura ecològica.

Aquesta activitat s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats” de la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de diferents temàtiques per a tots els públics.

Les properes Ecoactivitats d’aquest any seran els tallers per a petits naturalistes (l’11, 12 i 13 d’abril), l’anellament d’ocells a Rufea (17 d’abril) i la descoberta sobre la reproducció de les plantes de la Mitjana (també el dia 17).

Podeu consultar el programa d’Ecoactivitats al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd

Et destaquem...