Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Unes 60 persones descobreixen els artròpodes que viuen a la ciutat

Unes 60 persones descobreixen els artròpodes que viuen a la ciutat

L’entomòloga Marina Lee ha guiat un recorregut pels Camps Elisis i la canalització per recollir exemplars que després s’han exposat en el punt d’observació de la plaça Blas Infante

Data publicació: Dilluns 02, maig del 2022


Imatge de la notícia Unes 60 persones descobreixen els artròpodes que viuen a la ciutat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Unes 60 persones han participat activament en el punt d'observació d’artròpodes que la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha ubicat, aquest dissabte, a la plaça Bals Infante, com una de les accions per a conèixer la biodiversitat de la ciutat, que es contemplen dins del programa Ecoactivitats 2022.

Prèviament, l’entomòloga Marina Lee ha guiat un recorregut pels Camps Elisis i la canalització del riu Segre, en què un grup d’uns 20 participants ha pogut observar i capturar diversos insectes, aranyes i altres invertebrats, que s’han dut fins a la plaça Blas Infante. Allí, els vianants han pogut apreciar les característiques d’aquests exemplars mercès a les lupes binoculars. D’aquesta manera, s’ha pogut veure amb detall els artròpodes capturats i aprendre moltes coses sobre la seva biologia.

El punt d’observació ha estat obert a tothom, de manera que, les persones que han passat per la plaça i hi estaven interessades, han pogut participar de l’activitat.

S’han capturat i analitzat un total de 20 artròpodes diferents (papallones, aranyes, vespes, sírfids, escarabats, saltamartins...) i els participants han après com aquests petits éssers vius són útils en molts aspectes, com per exemple ajudant a la pol·linització de les flors o lluitant contra altres invertebrats que esdevenen plagues per la jardineria.

Aquesta activitat s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de diferents temàtiques, per a tots els públics.

Les properes Ecoactivitats d’aquest any seran una trobada de “compostaires”, el dissabte 7 de maig, i un curs d’iniciació a l’ornitologia, organitzat per l’ICO al Parc de la Mitjana, el cap de setmana del 14-15 de maig.

Podeu consultar el programa d’Ecoactivitats al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd

Et destaquem...