Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Una cinquantena de persones participen en l'ecodescoberta "On van a parar les meves deixalles?"

Una cinquantena de persones participen en l'ecodescoberta "On van a parar les meves deixalles?"

La visita guiada ha recorregut l'abocador comarcal del Segrià, la planta de compostatge de Montoliu i l'abocador clausurat de Serrallarga

Data publicació: Diumenge 04, mar� del 2012


Imatge de la notícia Una cinquantena de persones participen en l'ecodescoberta "On van a parar les meves deixalles?"

Una cinquantena de persones han assistit aquest diumenge a la visita guiada per conèixer el recorregut que fan les deixalles. L’itinerari ha passat per tres espais: l’abocador comarcal del Segrià i la planta de compostatge, ubicats a Montoliu, i l’abocador clausurat de Serrallarga. La iniciativa, adreçada a tots els públics, s’ha emmarcat dins el programa d’activitats de natura i medi ambient Ecoactivitats 2012 que l’Ajuntament de Lleida ha programat durant els mesos de febrer a juny.

La sortida té l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir la quantitat de residus que es generen en el dia a dia. Els educadors que han guiat el recorregut han explicat que s’estan registrant un descens de la producció de residus, seguint la tendència iniciada els darrers anys. Així, la Paeria ha estat duent a terme diverses campanyes de conscienciació, com són la promoció de deixalleries; el foment de la recollida de la matèria orgànica i el vidre, especialment en grans productors; la promoció del reciclatge dels residus, i l’eliminació de les bosses de plàstic de la compra, així com la reutilització dels gots de plàstic que s’usen a moltes festes o les carmanyoles per portar l'esmorzar a l'escola.

En el marc de les EcoActivitats, la Regidoria de Medi Ambient i Horta ha coordinat per al proper cap de setmana un curs de tres dies per aprendre a identificar els rapinyaires. Per assistir-hi és necessària inscripció prèvia aquí.

Et destaquem...