Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Tret de sortida a l’Aplec del Riu

Tret de sortida a l’Aplec del Riu

L’Ajuntament de Lleida organitza aquest cap de setmana tot un seguit d’activitats esportives, culturals, històriques i naturalistes entorn el riu i una marató de la Biodiversitat

Data publicació: Dissabte 05, juny del 2021


Imatge de la notícia Tret de sortida a l’Aplec del Riu

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest cap de setmana tot un seguit d’activitats esportives, culturals, històriques i naturalistes entorn el riu i una marató de la Biodiversitat per a celebrar l’Aplec del Riu, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

Aquest matí, a primera hora, s’han celebrat les activitats esportives entorn el Segre. Una ruta en bicicleta pel camí del riu, des de la Mitjana fins als Aiguamolls de Rufea, ha estat la que ha donat el tret de sortida i la que tot seguit ha passat el relleu a un altre recorregut a peu pels racons de la Mitjana.

Paral·lelament, s’han desenvolupat visites guiades al patrimoni històric del riu, des de les comportes i el canal de Seròs, fins al Molí de Sant Anastasi, a la Bordeta.

Al marge d’aquestes rutes, també s’ha programat la Marató de la Biodiversitat, que sota el nom de Bioblitz aixopluga una vintena d’activitats d’observació i recerca de la fauna i flora del riu Segre i el seu entorn.

Demà, diumenge, està previst continuar amb les visites guiades al patrimoni històric, però el centre d’activitats serà a la Mitjana, on s’han preparat tota una sèrie de jocs, activitats lúdiques i titelles. Per altra banda, a Rufea, el biòleg Fermí Sort dirigirà una activitat entorn els micromamífers, la revisió de trampes i identificació d’espècies. La jornada es clourà al vespre al Parc de la Mitjana amb un concert de l’Orquestra de Corda del Conservatori Municipal de Lleida.

Et destaquem...