Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Trenta persones descobreixen l'existència dels animals de la Mitjana pel seu rastre

Trenta persones descobreixen l'existència dels animals de la Mitjana pel seu rastre

La Regidoria de Transició Ecològica organitza el Taller +Biodiversitat. Segueix la pista dels animals de la Mitjana, dins del programa d’Ecoactivitats 2022

Data publicació: Dimarts 22, febrer del 2022


Imatge de la notícia Trenta persones descobreixen l'existència dels animals de la Mitjana pel seu rastre

Imatge: © Ajuntament de Lleida

Un total de 30 persones han participat avui en el taller de biodiversitat ‘Segueix la pista dels animals de la Mitjana’, organitzat des de la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida, dins del programa Ecoactivitats, amb l’objectiu de conèixer els valors naturals del parc natural.

Els participants s’han dividit en cinc grups, tots ells de caràcter familiar, i a cadascun d’ells se’ls ha assignat la missió de cercar els rastres d’un animal diferent pels indrets de la Mitjana. Cada grup disposava d'un kit de material per a l'exploració: prismàtics, lupes, llapis, brúixoles, full de preguntes i algunes pistes per anar descobrint els rastres i el camí a seguir.

Els rastres que s'han estudiat amb més deteniment són: excrements i cau de conill, ullal i rascades de porc senglar, plomes i niu de tudó, cau i crani de teixó, niu i cant de picot verd.

Durant el recorregut, també s'ha fet alguna pinzellada sobre algun arbre típic del bosc de ribera, s’han conegut els còdols i s’ha ensenyat a com orientar-se amb una brúixola, a més de facilitar altra informació sobre el Parc de la Mitjana.

Aquesta activitat s’ha organitzat, dins del programa INTERREG POCTEFA – TTFS, (Turisme Transfronterer, Fluvial, Sostenible – Ter, Têt, Fluvià, Segre), en el que participa l’Ajuntament de Lleida, amb l’objectiu de promocionar el Riu Segre. El programa INTERREG POCTEFA – TTFS està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020).

El programa d’Ecoactivitats de l’Ajuntament de Lleida, és una eina per ajudar a descobrir l'entorn més proper i conscienciar la població per a la conservació i preservació del medi ambient,

Més informació sobre el programa d’Ecoactivitats a https://urbanisme.paeria.cat/sost

Et destaquem...