Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Treballs de replantació d’arbres a Pardinyes i Balàfia

Treballs de replantació d’arbres a Pardinyes i Balàfia

Les actuacions es concentren en la Rambla Corregidor Escofet que uneix els dos barris. Està previst la plantació o substitució d’uns 200 exemplars de diverses espècies.

Data publicació: Dilluns 08, mar� del 2021


Imatge de la notícia Treballs de replantació d’arbres a Pardinyes i Balàfia

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Àrea de Parcs i Jardins de la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha començat aquesta setmana els treballs de plantació d’arbres, substitució i canvi d’espècies, així com l’arranjament dels laterals d’escocells al barri de Balàfia. Una actuació que prosseguirà en els propers dies per Pardinyes i el Passeig de Ronda i en la qual globalment es plantaran unes 200 unitats.

A Rambla Corregidor Escofet, sector Balàfia, està previst que aquests treballs finalitzin el dilluns. Llavors, en els laterals del sauló, s’hauran substituït els exemplars de Robinia pseudoacacia ‘Casque Rouge’ per 30 unitats de Robinia pseudoacacia bessoniana.

En aquesta mateixa zona, en el perímetre de la plaça dels Països Catalans, s’hauran plantat 4 unitats de Gleditsia tricanthos ‘Skayline’, i a l’altura del carrer Enric Pubill, es col·locaran 4 exemplars de Zelkova serrata en les placetes de sauló, substituint els noguers ornamentals que hi havia fins ara. En tota la mitjana del carrer Baró de Maials, també a Balàfia, s’ha descotonat per plantar 57 unitats de Zelkova serrata ‘Greenvase’.

Altres actuacions previstes contemplen la plantació d’11 exemplars de Zelkova serrata ‘Greenvase’ a l’avinguda de Balàfia i 5 liquidambars al carrer Rosa Parks.

Un cop finalitzin aquests treballs de plantació i reposició a Balàfia, l’Àrea de Parcs i Jardins es traslladarà les actuacions al Passeig de Ronda, per continuar un altre cop a la Rambla Corregidor Escofet, però ara en el sector del barri de Parinyes.

En aquesta zona, s’actuarà en l’interior de la rambla, però també en els laterals d’escocell, on està previst la reposició d’exemplars i el canvi d’espècies. En l’interior, es contempla la substitució dels Tilia tomentosa per 43 unitats de Celtis australis. Per la zona de sauló, està previst la plantació d’altres 65 unitats: 13 Quercus ilex, 14 Liriodendron tulipífera, 20 Celtis australis, 9 Liquidambarstyraciflua i 9 Quercus rubra.

Tot i l’existència d’un reg en l’interior del passeig, que es va fer amb l’actuació de les zones de gespa, la zona està preparada per fer un sector de reg per arbrat en cada un dels 4 trams.

Et destaquem...