Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Treballs de neteja forestal i prevenció d'incendis a la Cerdera

Treballs de neteja forestal i prevenció d'incendis a la Cerdera

El regidor de Medi Ambient i l'Horta, Josep Barberà, ha visitat els treballs de millora que s'estan fent a les masses forestals de la Cerdera, que són de titularitat municipal i que està duent a terme l'empresa pública Tragsa

Data publicació: Dimecres 13, maig del 2009


Imatge de la notícia Treballs de neteja forestal i prevenció d'incendis a la Cerdera
La planificació inicial dels treballs de millora s’ha vist modificat arran dels efectes de les ventades de dia 24 de gener de 2009. Aquests efectes han estat especialment importants a la zona de la Cerdera on 2,5 hectàrees de bosc han estat abatudes a causa del vent.

Així, en aquestes zones, els treballs es concentren en retirar peus de grans diàmetres (entre 20 i 40 cm) amb l’ajut de maquinària pesant que permet arrastrar-los fora del bosc on es procedeix a escapçar-los i triturar les branques in situ. Des de l’inici del treballs, el dia 6 d’abril, s’han extret de 500 exemplars, encara que està previst haver-ne de retirar de l’ordre de 8.000 en el total de les zones afectades.

La resta de treballs de millora forestal es desenvoluparan en les masses forestals ja previstes, de la Cerdera i Sucs. S’allargaran fins al mes de juny i es duran a terme, per una banda per la mateixa empresa pública Tragsa, i per una altra, per la brigada forestal municipal. En total, TRAGSA actuarà sobre 50ha del municipi, mentre que la brigada forestal de l’ajuntament farà tasques de millora sobre les altres 20.

L’any 2006 es va aprovar per part de l’Ajuntament de Lleida i del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya el Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal (PTGMF). El PTGMF ordena les funcions i usos forestals de les propietats municipals (total 240ha de les quals 107ha de superfície forestal arbrada) i és l’instrument tècnic que estableix les actuacions a desenvolupar als boscos els propers 10 anys. Durant aquest 2009 és previst actuar sobre 70 hectàrees dels boscos municipals. El total de recursos econòmics destinats a les actuacions és de 112.667.80€ per a treballs de millora forestal.

Et destaquem...