Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Taller per aprendre a preparar el planter per a l'hort

Taller per aprendre a preparar el planter per a l'hort

L'activitat, amb 25 alumnes, s'ha fet al Centre d'Interpretació de la Mitjana

Data publicació: Dissabte 03, març del 2012


Imatge de la notícia Taller per aprendre a preparar el planter per a l'hort

El taller "Preparem el nostre planter" ha aplegat aquest matí 25 alumnes al Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana de Lleida per aprendre a preparar el planter per a l’hort. Aquesta activitat, que es troba en el programa d’activitats de natura de la Regidoria de Medi Ambient i Horta, ha estat dirigida per Astrid Ballesta, professora titular de l’ETSEA de la Universitat de Lleida.

Durant el taller els alumnes han après a diferenciar diferents espècies de llavors, el calendari de sembra, així com preparar la seva pròpia taula de planter. Els alumnes s'han interessat especialment per les condicions que cal tenir en compte per assegurar la germinació de la llavor i la producció d'una bona planta. En aquest curs s’ha combinat la teoria amb alguna pràctica i els participants han preparat el substrat i han sembrat diferents varietats d'hortalisses. Hi havia alumnes que estan cultivant als horts familiars de Rufea i que tenien interès en aprendre a fer el seu propi planter d'hortalisses.

Astrid Ballesta ha explicat als alumnes el projecte que estan duent a terme conjuntament la Universitat de Lleida i la Regidoria de Medi Ambient i Horta sobre la recuperació de varietats tradicionals d’hortalisses de l'horta de Lleida.

Demà es farà l’ecodescoberta “On van a parar les meves deixalles?”, activitat que explicarà el recorregut que fan els residus des que surten de casa amb la visita a l’abocador comarcal del Segrià, la planta de compostatge a Montoliu i l’abocador clausurat de Serrallarga.

Et destaquem...