Taller per aprendre a aprofitar els excedents de l'hort a Lleida
Dins del programa Ecoactivitats i en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus
Data publicació: Dissabte 23, novembre del 2013
La Regidoria de Medi Ambient i Horta ha organitzat aquest dissabte el taller “Tècniques de conserva dels aliments de l’horta” amb la intenció de donar a conèixer totes aquelles tècniques emprades antigament per aprofitar els aliments excedentaris produïts a l’hort perquè puguin ser consumits fora de temporada i no es malmetin.
Aquest taller, que ha tingut una molt bona acollida, s’ha organitzat en resposta a una demanda creixent de recuperar tots aquests coneixements que s’havien anat perdent amb el temps i ara s’han posat de nou en valor. Així durant el taller s’ha aprés a conservar per calor, per assecat, per salat, per dolç o per àcid, entre altres.
Precisament, el taller s’ha fet coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una celebració que s’organitza per sensibilitzar la població de la necessitat de no generar tants residus i evitar el malbaratament dels aliments.
El taller que s’ha realitzat al Centre d’Interpretació de la Mitjana forma part del programa Ecoactivitats de la tardor organitzat per la Regidoria de Medi Ambient.