Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Tala d’un arbre a la plaça Sant Joan per seguretat

Tala d’un arbre a la plaça Sant Joan per seguretat

El pròxim dimarts es retirarà una mèlia, que ha patit un inclinament, i que durant l’hivern serà substituïda per una nova o noves plantacions d’una altra espècie.

Data publicació: Dimarts 13, octubre del 2020


Imatge de la notícia Tala d’un arbre a la plaça Sant Joan per seguretat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Una empresa especialitzada talarà i retirarà la soca de la gran mèlia situada a la plaça de Sant Joan, just davant de l’església, aquest pròxim dimarts, 13 d’octubre. La retirada d’aquest exemplar (de l’espècie Melia azederach) es durà a terme per seguretat, ja que s’ha detectat que s’ha produït un moviment en la seva base, que ha provocat la seva inclinació i recolzament en el mateix escocell elevat de la plaça.

Els tècnics de Jardineria han valorat la possibilitat de dur a terme un apuntalament, però finalment ha estat desaconsellat ja que per la seva ubicació i l’espai disponible resultava difícil de fer. Per aquest motiu, s’ha decidit prioritzar la seguretat viària i procedir a la seva eliminació. Un cop extret, es disposarà de més informació que permetrà analitzar els motius del seu moviment i inclinació.

Durant l’hivern, està previst dur a terme una millora del subsòl d’aquest espai i una nova o noves plantacions, amb canvi d’espècie.

Categories: Tala, Arbre, 2020, Plaça Sant Joan

Et destaquem...