Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Sucs vol ampliar el Parc del Vilot incorporant la finca abandonada on es va originar un perillós incendi al juliol

Sucs vol ampliar el Parc del Vilot incorporant la finca abandonada on es va originar un perillós incendi al juliol

Els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Sergi Talamonte es reuneixen amb els representants de l’EMD, que plantegen els nous projectes de la localitat. Recuperar part dels dipòsits d’aigua per transformar-los en equipament vinculat a la natura i impulsar l’autogeneració d’energia verda, altres assumptes tractats en la reunió mensual entre l’EMD i l’Ajuntament de Lleida.

Data publicació: Dilluns 09, novembre del 2020


Imatge de la notícia Sucs vol ampliar el Parc del Vilot incorporant la finca abandonada on es va originar un perillós incendi al juliol

Imatge: ©joperez

La tinent d’alcalde Jordina Freixenet ha mantingut aquest migdia la reunió que l’equip de Govern de l’Ajuntament de Lleida i els representants de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sucs mantenen mensualment. Una trobada a la qual ha assistit en aquesta ocasió el tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

Freixanet i Talamonte han acompanyat el president de l’EMD, Guillem Boneu, al Parc del Vilot, en la visita a la zona que el juliol passat va patir un incendi, que va afectar principalment una finca privada adjacent, que es troba abandonada i que va posar en perill la resta del parc, si no hagués estat per la ràpida intervenció de veïns i bombers.

Els tinents d’alcalde s’han compromès a recuperar l’espai afectat del parc, un cop els serveis tècnics hagin avaluat el cost, i a iniciar el procés de reclamació al propietari de la finca, així com la voluntat de treballar un acord de custòdia amb aquest propietari privat, per a incorporar aquest terreny al conjunt del parc.

Un altre dels equipaments que han visitat durant el matí ha estat els dipòsits d’aigua, on l’EMD voldria aprofitar la part que està en desús per transformar-lo en un espai vinculat a activitats de la natura.

Guillem Boneu ha acompanyat els tinents d’alcalde de Lleida a la zona on l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) licitarà ben aviat un conjunt de parcel·les per a habitatges familiars. Davant d’aquesta zona, l’EMD ha recuperat un espai que vol convertir en zona verda. Freixanet i Talamonte s’han compromès a realitzar un estudi tècnic per valorar la transformació d’aquest indret en zona verda.

Durant la trobada, ambdues parts han valorat molt positivament la bona acollida que ha tingut entre la població de Sucs la implantació de l’energia fotovoltaica en els seus habitatges. Una voluntat recollida en les reunions veïnals prèvies mantingudes en l’àmbit local per la compra col·lectiva de plaques per autoconsum i avançar en la transformació energètica del poble.

Sergi Talamonte s’ha congratulat d’aquesta aposta dels veïns de Sucs i Jordina Freixanet s’ha compromès a demanar a la Generalitat una revisió de la normativa de la implantació de plaques en granges i equipaments agraris per a facilitar-ho, ja que ara per ara queden exclosos.

Et destaquem...