Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/S'inicien els punts d'observació de la biodiversitat urbana

S'inicien els punts d'observació de la biodiversitat urbana

L’activitat captarà l'atenció espontània de la ciutadania que transiti la zona i li descobrirà la biodiversitat de l’entorn

Data publicació: Diumenge 28, mar� del 2021


Imatge de la notícia S'inicien els punts d'observació de la biodiversitat urbana

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Aquest dissabte s'inicia el projecte d'observació i divulgació de la biodiversitat urbana de Lleida. Aquesta iniciativa, emmarcada dins del programa + BiODIVERSITAT, és una proposta innovadora per sensibilitzar la ciutadania i els centres educatius sobre la importància de la biodiversitat urbana a través de la creació de Punts d'Observació de la Biodiversitat. Aquests, s'instal·laran puntualment en espais verds urbans, on l'expert explicarà in situ la riquesa natural de l'entorn, les espècies observades i la seva importància.

El projecte es planteja com a una plataforma ciutadana per donar a conèixer la biodiversitat dels espais verds a la ciutat i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la seva conservació.

Cal destacar la metodologia plantejada, amb la qual es captarà l'atenció espontània de la ciutadania que transiti la zona. D'aquesta forma, població menys sensibilitzada esdevé públic potencial a participar, al mateix temps que la difusió d'activitats a la ciutadania i escoles afavoreix la participació de sectors socials més implicats.

Els ocells del riu

Aquest dissabte, 27 de març, comença la primera activitat del projecte amb la realització del punt d'observació “Els ocells del riu”. Un ornitòleg expert se situarà als ponts i passarel·les del Segre amb material d'observació i guies d'identificació i la ciutadania que s'hi atansi o passi pel punt podrà observar i identificar més de 15 espècies diferents que són fàcilment observables a la zona del riu

L’horari de l’activitat serà el següent:

- de 10 a 11.15 h, a la passarel·la dels Camps Elisis.

- de 11.30 a 12.45 h, al Pont Vell.

- de 13 a 14.30 h, a la Passarel·la de Cappont.

- de 17.30 a 19 h, al Pont de la Universitat.

Més endavant, estan programades les següents activitats:

17/04/2021 de 9.30 a 13.30 h – Els petits ocells urbans.

25/04/2021 de 10 a 14 h - Els invertebrats de dins del riu.

15/05/2021 de 10 a 14 h - Les herbes espontànies dels carrers.

23/05/2021 de 10 a 14 h - Les papallones de la ciutat.

13/06/2021 de 10 a 13 h - Vegetació de parcs i places de la ciutat.

19/06/2021 de 19 a 22 h - Orenetes i falciots a la Seu Vella.

Totes les activitats es realitzaran tenint en compte les mesures sanitàries necessàries per a garantir la seguretat dels experts i ciutadans i ciutadanes.

Et destaquem...