Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/ S'inicia l'allotjament en habitatges per a temporers

S'inicia l'allotjament en habitatges per a temporers

Com a complement del dispositiu del Pavelló 3 de Fira de Lleida

Data publicació: Dimarts 08, juny del 2021


Imatge de la notícia  S'inicia l'allotjament en habitatges per a temporers

Imatge: ©Javi Martín

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa l’allotjament en habitatges per a les persones que es desplacen a Lleida per treballar en la campanya de la fruita. Cinc persones s’han incorporat avui mateix a un dels 18 pisos (14 propietat de l’EMU i 4 cedits per l’Agència Catalana de l’Habitatge) que s’oferiran durant l’estiu com a allotjament temporal per a treballadors i treballadores de la fruita.

El tercer tinent d’alcalde i president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), Sergi Talamonte, ha visitat aquest matí un d’aquests pisos, ja preparat per acollir inquilins. “Aquest any fem un pas endavant per millorar la qualitat de vida i dignificar la situació dels temporers que arriben a la ciutat, amb els habitatges que aporta l’EMU i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya . Són uns habitatges repartits per tota la ciutat equipats amb portes amb pany a cada dormitori, taquilles per a que les persones puguin deixar les seves pertinences, rentadora, dutxa... , en definitiva, amb tots els estris per poder fer una estada temporal.”, ha explicat el tinent d’alcalde. Talamonte ha detallat que estan destinats a “treballadors, a persones que tenen una empresa on poder treballar i recursos per poder pagar-se el seu habitatge.  Millorem la qualitat de vida de les persones que venen a treballar a la comarca, que al cap i a la fi és un dels motors més importants de l’economia de la ciutat”.

Durant la campanya d’aquest estiu es disposarà de 104 places distribuïdes en els 18 habitatges, que tenen entre 2 i 4 habitacions.

L’empresa d’inserció Semaiha serà la responsable, un cop per setmana,  de la neteja dels espais comuns dels habitatges tot i que la responsabilitat sobre el bon ús, neteja i manteniment de l’habitatge recau essencialment en els usuaris, a qui se’ls aplicarà el Protocol d’ús d’habitatges públics aprovat per acord  Ple de data 26 de febrer de 2021. L'EMU també disposarà d'una persona que regentarà els habitatges durant tota la campanya i realitzarà tasques de seguiment i  mediació.

Cada persona signarà un contracte temporal de cessió d’habitació i haurà d’aportar una fiança de 100 euros, que serà retornada quan deixi l’habitatge. El preu de l’habitació són 4 euros per dia. Un dels pisos estarà reservat per a dones i s’hi accedirà mitjançant la derivació des de l’Oficina Única.

La xarxa de pisos a disposició dels temporers i temporeres que siguin derivats des de l’Oficina Única d’Atenció complementa el dispositiu d’atenció a persones temporers que es realitza al Pavelló 3 dels Camps Elisis. El projecte d’atenció a les persones temporeres va començar el dia 1 de juny i es preveu que finalitzi el dia 31 d’agost.

Et destaquem...