Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Signat el conveni de cessió de 60 habitatges de la SAREB a l’EMU

Signat el conveni de cessió de 60 habitatges de la SAREB a l’EMU

En la Comissió d’Habitatge i Transició Ecològica s’ha donat compte de l’acord, que permet disposar ja de 33 pisos. L’EMU iniciarà immediatament la inspecció i revisió de les vivendes, que estan repartides per diferents barris de Lleida.

Data publicació: Dimecres 19, maig del 2021


Imatge de la notícia Signat el conveni de cessió de 60 habitatges de la SAREB a l’EMU

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha signat aquest matí el conveni de cessió de 60 habitatges de la SAREB, que s’incorporaran al parc d’habitatges de l’EMU.

En la Comissió de Polítiques d’Habitatge i Transició Ecològica s’ha donat compte d’aquest acord, que preveu que aquests habitatges es destinin a lloguer social o a l’allotjament de persones en especials circumstàncies de protecció.

Aquesta mateixa setmana, l’EMU disposarà ja de 33 pisos i n’iniciarà la inspecció i la revisió amb l’objectiu de poder-lo posar en servei al més aviat possible. Aquests habitatges estan repartits per tots els barris de Lleida (excepte Centre Històric i la Mariola).

El conveni estableix que l’EMU oferirà una contraprestació mensual per cadascuna de les vivendes de 75€. L’acord estableix que la SAREB es farà càrrec de les següents despeses:

- Cobertura d’assegurança de les vivendes

- Quotes de comunitat dels propietaris

- Despeses i reparacions de caràcter extraordinari

- Despeses de manteniment de les condicions d’habitabilitat de la vivenda (zones privatives) i reparacions necessàries quan tinguin un caràcter extraordinari

Per la seva banda, l’EMU assumirà les següents despeses:

- Cèdula d’habitabilitat (en el cas que no existeixi i sigui necessària)

- Certificat d’eficiència energètica ( si no existeix i és necessari)

- Despeses ordinàries derivades de l’ús diari de la vivenda o destinats al seu manteniment i les seves condicions d’habitabilitat

- Mesures necessàries per a la prevenció de l’ocupació il·legítima en les vivendes buides

- Despeses de gestió i administració de les vivendes

- Quota de l’IBI, sense perjudici de l’aplicació de bonificacions en la quota

L’acord signat estableix que en cas que siguin necessàries obres d’adequació per a l’habitabilitat, l’EMU i la SAREB n’assumiran el cost al 50% fins a un màxim de 7.000 euros per habitatge.

El contracte de cessió dels pisos és per un termini de 4 anys.

Et destaquem...