Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Sensibilització davant el canvi climàtic

Sensibilització davant el canvi climàtic

La Paeria, en col•laboració amb la representació a Barcelona de la Comissió Europea, organitza una mostra i una conferència que aprofundeixen en l'anàlisi de l'escalfament del planeta

Data publicació: Divendres 03, febrer del 2012


Imatge de la notícia Sensibilització davant el canvi climàtic

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Medi Ambient i l’Europe Direct i en col•laboració amb la Representació a Barcelona de la Comissió Europea, ha desenvolupat un programa d’activitats de sensibilització i acció contra el l’escalfament de la terra que començaran amb l’exposició de la Comissió Europea sobre el canvi climàtic i l'eficiència energètica “Respostes al Canvi Climàtic. El Paper dels Municipis”, que es podrà visitar del 3 al 15 de febrer a l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida, entitat col•laboradora del projecte. La mostra es complementarà amb una conferència a càrrec d’Arnau Queralt, Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i President del Col•legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) en el marc de la signatura pública del compromís d’Ecoentitats 2012-13.

L'exposició consta de disset plafons explicatius que defineixen les polítiques i els compromisos de la UE en la lluita contra el canvi climàtic i presenta, de manera didàctica, les diferents contribucions que cada ciutadà pot fer en el seu dia a dia per ajudar a complir aquests compromisos. La mostra l’ha coordinat la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea i s'ha traduït a més d'una vintena de llengües, entre les quals el català.

Aquesta activitat complementa la celebració de la conferència “Progrés i canvi climàtic. Com es fa compatible?”, a càrrec d’Arnau Queralt, Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i President del Col•legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB). La xerrada tindrà lloc el proper 21 de febrer a les 19:30h al Saló de Sessions de la Paeria i té com a objectiu apropar als ciutadans de Lleida el coneixement de l’estat de la lluita contra el canvi climàtic a nivell internacional, quines oportunitats i reptes suposa la situació actual i què es pot fer al respecte des del món local, en especial, des de les entitats.

La conferència se celebrarà coincidint amb l’acte de signatura pública del Compromís d’Ecoentitats 2012-2013, on aquest any es preveu que hi participin 35 entitats de la ciutat.

Aquest programa d’actes sobre la problemàtica del canvi climàtic i l’escalfament de la terra formen part de les accions que Lleida impulsa en el marc del compromís adquirit com a ciutat signant del Pacte dels Alcaldes, una iniciativa ambiciosa de la UE en la lluita contra l’escalfament del planeta que implica les autoritats locals.

 

Veure programa Lleida i el Canvi Climàtic

Et destaquem...