Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Seguiment de la Paeria a l’empresa de jardineria pel manteniment de les zones verdes

Seguiment de la Paeria a l’empresa de jardineria pel manteniment de les zones verdes

Setmanalment un servei extern elabora uns informes que supervisen les tasques programades i el grau de compliment de l’UTE Jardiners de Lleida. L’evolució és favorable, però continuen havent-hi mancances, com el sistema de reg o treballs incomplets.

Data publicació: Divendres 14, agost del 2020


Imatge de la notícia Seguiment de la Paeria a l’empresa de jardineria pel manteniment de les zones verdes

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida està fent un seguiment setmanal del grau de compliment del contracte de l’empresa de jardineria per reclamar-ne la seva execució. La concessió a l’UTE Jardiners Lleida (formada per Arnó, Urbaser i Glauca) contempla el manteniment de les zones verdes de la ciutat, amb tasques habituals com el desherbat d’escocells, sauló o arbustiva; revisar al xarxa de reg i reparar fuites; regs manuals o segar gespa, entre altres. L’àrea d’actuació és el sector 6, que inclou la major part de l’espai verd de la ciutat -exclou espais com els Camps Elisis o el Secà de Sant Pere que es gestionen amb contractes dirigits a Centres especials de treball-.

Malgrat que el serveis ha registrat una evolució favorable, no fa l’execució completa de les actuacions programades setmanalment.

L’alcalde accidental i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha explicat que un servei extern ha començat a fer un seguiment de la concessionària UTE Jardiners. Per això, Talamonte ha afirmat que “la ciutadania no ha de veure’s perjudicada per l'estat de la Jardineria de la ciutat. Estem fent un control exhaustiu d’allò que es fa i del que queda pendent i de la qualitat dels treballs, als diferents parcs, places i vies de la ciutat, per poder corregir les deficiències i preparar les reclamacions necessàries si fos el cas". Tall de veu S.Talamonte

Un dels elements en què cal aprofundir és el sistema de reg. “D’una banda, ens trobem que durant anys no s’ha revisat la xarxa i hi ha molts trams que calen reparar. De l’altra, que hi ha hagut deixadesa i poca cura en la previsió dels regs a les zones verdes, fet que causat la mortalitat d’arbres en diversos barris”, ha indicat el regidor. “Hem de prendre mesures per millorar el manteniment i la conservació dels espais verds. Ja s’ha notat una millora en algunes zones, però hem de persistir perquè realment es vegi el patrimoni verd de la ciutat en bones condicions”, ha remarcat.

La Paeria desenvolupa accions per contribuir al verd urbà de la ciutat. Aquest hivern ha plantat prop de 900 arbres i 1.200 plantes arbustives amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i potenciar el confort als carrers. “Volem una ciutat més verda, amb el que compota en beneficis ambientes i de confort urbà”, ha conclòs Talamonte.

Et destaquem...