Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Renovació de la gespa a la plaça de l'Escorxador

Renovació de la gespa a la plaça de l'Escorxador

La Paeria està instal·lant peces de tepes, un nou sistema per substituir la gespa, comú en espais com els camps de futbol però poc estès en la jardineria urbana.

Data publicació: Dilluns 26, abril del 2021


Imatge de la notícia Renovació de la gespa a la plaça de l'Escorxador

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida està renovant la gespa de la plaça de l’Escorxador amb un nou sistema en què s’instal·len peces de tepes al terra. Aquesta procediment és comú en espais com camps de futbol però està poc estès en la jardineria urbana. El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha explicat que la substitució de la gespa l’està duent a terme l’empresa adjudicatària, encarregada del manteniment de les zones i espais verds de la ciutat i que s’està aplicant aquest mètode, ja que la gespa estava molt deteriorada i era molt complex recuperar-la. Així, en lloc de fer la ressembra, s’ha optat per aquest nou sistema.

Els treballs es faran avui i demà, en un espai d’uns 250m2, i caldrà esperar entre deu i quinze dies perquè les peces arrelin, agafin consistència i sigui més forta per suportar l’ús intensiu de la plaça. Els parterres estaran senyalitzats amb tanques aquests dies mentre la nova gespa arrela. La part de la plaça amb els jocs infantils romandrà oberta.

El tinent d’alcalde ha explicat que amb el canvi d’empresa adjudicatària de jardineria, que és l’encarregada de fer el manteniment de gran part de les zones i espais verds de la ciutat, es va fer un estudi de les places de la ciutat i de l’ús que se’n feia. La plaça de l’Escorxador és una de les que més s’utilitza, fet que ha comportat que la gespa es trobés en un estat molt degradat. Per això, s’ha decidit actuar-hi i condicionar-la per a l’ús dels veïns i veïnes i de la ciutadania.

En aquest sentit, la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, qui és regidora d’aquesta zona, la Zona 07, ha afirmat que “l’Escorxador és un barri que té un potencial molt gran amb els espais verds” i s’han de cuidar i fer manteniment, ja que això aporta valor afegit i els veïns i les veïnes ho agrairan.

Et destaquem...