Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Punt d’observació d’ocells a la Seu Vella

Punt d’observació d’ocells a la Seu Vella

Les Ecoactivitats de l’Ajuntament de Lleida se sumen a la festa del Posa’t la Gorra amb tallers per contemplar les aus que sobrevolen el turó

Data publicació: Dilluns 28, mar� del 2022


Imatge de la notícia Punt d’observació d’ocells a la Seu Vella

Imatge: © Ajuntament de Lleida

El programa Ecoactivitats de la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida s’ha sumat aquest diumenge a la festa “Posa’t la Gorra” d’Afanoc, en incorporar activitats de sensibilització ambiental i sobre la biodiversitat de la ciutat als tallers que s’han organitzats al Turó de la Seu Vella.

Més de 250 persones han passat pel punt d’observació, en el qual un ornitòleg expert, amb l’ajuda de telescopis i prismàtics, ha ajudat els participants a visualitzar i identificar els ocells que es poden contemplar des del Turó de la Seu.

En concret, s’han pogut veure garses, tudons, mallerengues, gafarrons i pardals entre la vegetació del turó, a més de poder apreciar el vol de cigonyes, roquerols i gralles sobre la torre i sobrevolant el turó. Els participants també han pogut descobrir una parella de xoriguers que han fet el niu a la torre de la Seu Vella.

Aquesta activitat s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient per a tots els públics, i que pretén, entre altres objectius, fer a la ciutadania de Lleida coneixedora de la importància de mantenir la biodiversitat de les nostres terres. Per això, el programa compta amb una sèrie de punts d’observació de la Biodiversitat, per estudiar totes aquelles espècies urbanes que, tot i que no ens adonem, conviuen amb nosaltres a la ciutat. Aquest any 2022 hi ha prevists 2 punts d’observació més, un d’invertebrats aquàtics i un altre d’artròpodes.

Les properes Ecoactivitats d’aquest any seran una ecodescoberta a l’hort ecològic de la Cristalleria Germina, dintre del Viver d’Agricultors de Rufea, el diumenge 3 d’abril, i els tallers per a petits naturalistes, els dies 11, 12 i 13 d’abril.

Podeu consultar el programa d’Ecoactivitats al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd

Et destaquem...