Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Presentació del 3r Congrés de la Bicicleta a Lleida

Presentació del 3r Congrés de la Bicicleta a Lleida

La presentació es complementarà amb activitats ciclistes per a 240 infants dels CEIP Riu Segre i CEIP Pardinyes

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Presentació del 3r Congrés de la Bicicleta a Lleida

Lleida acollirà el 3er Congrés de la Bicicleta del 14 al 17 d'abril. La convenció es presenta demà, 5 de març, a les 11 h en un acte a la Llotja presidit per Àngel Ros, alcalde Lleida; Jaume Gilabert, president de la Diputació de Lleida; Esteve Tomàs, director del Programa per a la Mobilitat i Grans Infraestructures del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat; Sara Mestres, Regidora de Mobilitat; i Xavier Corominas, director general de la Fundació ECA Bureau Veritas.

La presentació es complementarà amb activitats ciclistes per a 240 nois i noies procedents dels CEIP Riu Segre i CEIP Pardinyes: Biciclot realitzarà circuits d’educació vial i de proves d’habilitat, LACLAU- 360BS realitzarà una exhibició de Bike-trial, Struc s’encarregarà de l’espectacle “Les Bicicletes Boges” i el grup la Gralla farà un espectacle d’animació. Amb aquests actes es posarà de manifest la necessitat de treballar per una mobilitat sostenible que agilitzi els desplaçaments i contribueixi a la millora de l’espai públic i del medi ambient.

Lleida va ser escollida per acollir la tercera edició durant la celebració del 2n Congrés de la Bicicleta al 2008 donat que es trobava treballant en el Pla de Mobilitat Urbana. Sota aquest projecte s’ha augmentat la xarxa de carrils bici i s’ha promocionat l’ús de la bicicleta tant com a eina de mobilitat com a eina lúdica.

El 3r Congrés de la Bicicleta aprofundirà sobre infraestructures i legislació per tal d’avançar en aquestes matèries imprescindibles perquè la bicicleta aconsegueixi un espai propi en la mobilitat, que es trobi ajustat a les seves pròpies característiques.

Aquest certamen pren el relleu de les edicions celebrades a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, durant les que es va aprovar el “Manifest de la bicicleta” i es va donar impuls a la instauració de la bicicleta pública a Espanya. Enguany està dirigit a autoritats i tècnics del medi ambient i la mobilitat, urbanisme, infraestructures i legislació, així com a empresaris, estudiants, lletrats i entitats d’usuaris.

 

Més informació sobre el congrés de la bici www.bicicat.cat

Et destaquem...