Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Posada a punt i millora de les gespes de Lleida

Posada a punt i millora de les gespes de Lleida

Talamonte destaca l'esforç de la Paeria per plantar arbrat i millorar el manteniment dels jardins per al gaudi de la ciutadania.

Data publicació: Dijous 18, mar� del 2021


Imatge de la notícia Posada a punt i millora de les gespes de Lleida

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs per posar a punt les gespes de la ciutat amb la pujada de les temperatures. L’actuació inclou l’eliminació de clots i de restes superficials que aniran seguides de l’adobament i del ressembrat de les zones de gespa on hi hagi clapes.

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha assenyalat: "en aquest esforç que estem fent per plantar arbrat i per millorar el manteniment dels jardins per al gaudi de la ciutadania, a les portes de la primavera, ens centrem també en els treballs perquè les gespes de la ciutat llueixin, esperant que aquesta primavera, sí, la gent de Lleida pugui gaudir completament de tots aquests espais, que també ajuden a fer salut".

Dins de l’actuació, els operaris revisen les gespes i tapen els clots que hagin pogut aparèixer. Posteriorment, es fa l’escarificat, que consisteix a passar una màquina que esgarrapa superficialment el terreny per trencar i eliminar la capa dura de la base de la gespa formada per restes d’arrels, terra i fulles seques. Aquesta capa impermeabilitza el sòl i impedeix el pas de l’aigua, els adobs i l’aire a les arrels a banda d’afavorir el desenvolupament de fongs. Amb l'escarificat es millora l'airejament de les arrels i s’obté un desenvolupament òptim en el creixement de la gespa.

Una vegada fet l’escarificat, que prepara el sòl, es fa l’adobament i ressembrat de les zones on hi ha clapes per deixar a punt les gespes pel creixement primaveral.

Els llocs on s’han iniciat les tasques són:

• M. Aurèlia Capmany

• Rotonda del Rellotge Solar

• Rotonda Dr. Fleming / Alcalde Pujol

• Rotonda Dr. Fleming / 11 Setembre

• Rotonda 11 Setembre / N-240

• Rotonda N-240 / Av. Pinyana

• Parterre lateral davant Hospital

• Rotonda Av. Pinyana

• Plaça Blas Infante

Et destaquem...