Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Portes obertes del projecte agrosocial “La Cristaleria germina” als horts de Rufea

Portes obertes del projecte agrosocial “La Cristaleria germina” als horts de Rufea

En el marc de la Setmana Bio, ha organitzat visites aquest dissabte i diumenge, a les 11.30 h, per conèixer els seus camps ecològics i per participar en activitats per promoure l’alimentació ecològica

Data publicació: Dijous 21, octubre del 2021


Imatge de la notícia Portes obertes del projecte agrosocial “La Cristaleria germina” als horts de Rufea

©La Cristaleria

El projecte agrosocial de La Cristaleria Germina, ubicat al Viver municipal d'Agricultors de Rufea, ha organitzat per aquest cap de setmana unes jornades de portes obertes, que s’emmarquen dins la Setmana Bio per l’alimentació Ecològica. El dissabte 23 i el diumenge 24, a les 11.30 h, faran visites als horts per donar a conèixer els seus camps ecològics i per participar en diverses activitats per promoure l’alimentació bio. Així, es podrà plantar sembrar i collir, i també hi haurà un punt de venda per adquirir productes conreats en aquest projecte. A més, durant la setmana, ofereixen visites a les escoles. Per realitzar les visites cal inscripció prèvia (https://setmanabio.cat/visites/a-lhort-amb-els-5-sentits/) o contactant directament amb l’entitat al tel. 698801153 o a correu electròinc germina@lacristaleria.cat.

El projecte de La Cristaleria es desenvolupa a les finques del Viver d’Agricultors de Rufea, de la Paeria. La Regidoria de Transició Ecològica els ofereix una finca i assessorament, que a través del mateixa iniciativa del viver, els permet accedir a una parcel·la agrícola que inclou la xarxa principal de reg i un magatzem. Les finques ja disposen del segell ecològic i els emprenedors reben també l’assessorament de l’Agrupació de Defensa Vegetal de Producció Ecològica de Ponent. L’any 2021 el viver ha acollit 3 projectes i des del seu inici, l’any 2014, s’hi han iniciat 10 projectes agraris, la majoria basats en la producció d’hortalisses ecològiques.

L’associació la Cristaleria va iniciar el seu projecte agrari a la primavera amb el nom “La Cristaleria Germina”. Té finalitats socials, ja que amb la producció d’hortalisses ecològiques dona feina i formació a joves desocupats. L’entitat ven la seva producció directament al consumidor a través de cistelles setmanals, que es poden recollir al mercat de Balàfia.

Per a més informació del projecte del “Viver d’Agricultors de Rufea”:

Regidora de Transició Ecològica, al 973700455 o al correu electrònic mediambient@paeria.cat.

Et destaquem...