Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Obert el nou termini per sol·licitar un dels "horts familiars de Rufea"

Obert el nou termini per sol·licitar un dels "horts familiars de Rufea"

Després de l'anterior adjudicació al setembre passat van quedar lliures un total de 22 horts, que són els que ara es posen a disposició d'aquelles persones que estiguin interessades

Data publicació: Dilluns 13, febrer del 2012


Imatge de la notícia Obert el nou termini per sol·licitar un dels "horts familiars de Rufea"

L’Ajuntament de Lleida inicia, a partir d’aquest dilluns un nou període per sol·licitar un dels 22 horts urbans de Rufea que van quedar lliures a l’anterior adjudicació, que es va dur a terme el mes de setembre passat.

L’any 2011 l’Ajuntament de Lleida va adequar un total de 54 horts de 100 m2 que estan situats en una parcel·la municipal de 2 hectàrees de superfície ubicada a la partida de Rufea, al costat dels aiguamolls. Aquesta actuació també ha inclòs la construcció d’una bassa de reg de 30 m de costat i 1,5 m de fondària, amb una capacitat total de 1.000 m3 que serveix per emmagatzemar l’aigua de la sèquia i permetre regar als hortolans en qualsevol moment de la setmana amb reg localitzat. La construcció de la bassa s’ha complementat amb la instal•lació d’un grup de bombament, el sistema de distribució de l’aigua per fer arribar una aixeta a cada parcel•la, el tancament de la zona dels horts, el marcatge i numeració de les parcel•les, una pàrking i l’ordenació general de l’espai Aquesta actuació ha tingut un pressupost total de 50.000 euros. Durant el mes de setembre de 2011 es va iniciar el procés per a l’adjudicació dels horts i, de 46 sol·licituds acceptades, es varen acabar adjudicant 32 dels 54 horts.

L’únic requeriment per accedir als horts és estar empadronat a Lleida i ser majors d’edat, i es donen facilitats a les persones jubilades o amb baixos nivells d’ingressos.Els usuaris tenen el dret a cultivar hortalisses durant 4 anys, estaran obligats a utilitzar sistemes de reg localitzat i hauran de vetllar pel bon funcionament de les instal·lacions i pel compliment de les normes. Els usuaris hauran de pagar una fiança de 75 € que es retornarà a l’acabar l’activitat i un import anual per manteniment de la instal·lació de 150 €.

Els horts tenen una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal. Per altra banda el projecte contempla altres objectius com la sensibilització sobre els valors de l’Horta de Lleida, com a part de la història i la cultura de Lleida, i de la sensibilització ambiental, ja que es donarà suport als sistemes de producció respectuosos amb el medi ambient i a una correcte gestió de l’aigua.

El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb la Fundació Lleida 21. Aquesta iniciativa està co-finançada a través del projecte europeu AGRIRPOXI dins del programa POCTEFA (Programa europeu de cooperació Territorial Espanya-França-Andorra, amb suport del fons FEDER) i del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

Si hi esteu interessats, trobareu tota la informació a: http://sostenibilitat.paeria.cat/horta/horts-familiars-de-rufea
 

Per demanar la sol·licitud heu de portar el ‘full de sol·licitud” degudament emplenat i amb la documentació que es demana, en un sobre tancat, a Pl. Paeria, 11 (Ed. Pal·las), abans del dia 29 de febrer de 2012.


 

Et destaquem...