Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Noves càpsules audiovisuals al Centre d’Interpretació de la Mitjana

Noves càpsules audiovisuals al Centre d’Interpretació de la Mitjana

Tracten sobre aquest parc fluvial, el riu Segre al seu pas pel municipi de Lleida i els valors dels boscos de ribera i podran veure’s també online.

Data publicació: Dimecres 19, maig del 2021


Imatge de la notícia Noves càpsules audiovisuals al Centre d’Interpretació de la Mitjana

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica ha elaborat unes càpsules audiovisuals sobre el parc de la Mitjana i el tram del riu Segre que passa pel municipi de Lleida, dins de les accions previstes en el projecte “Turisme transfronterer Fluvial Sostenible”, que compta amb finançament del programa Interreg POCTEFA dels fons FEDER de la UE.

En el marc d’aquest projecte es plantejaven actuacions de desenvolupament de continguts digitals per fomentar el turisme associat al patrimoni natural i cultural dels rius. La producció d’aquests continguts audiovisuals sobre la Mitjana, el riu i també sobre els valors dels rius, pretén donar compliment a una part dels compromisos adquirits amb la signatura del conveni de col·laboració.

Alhora, els nous continguts audiovisuals creats, permetran actualitzar les projeccions del Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana, tècnicament obsoletes, i incorporar-hi aspectes vinculats al riu, més enllà del parc, lligats a aquest projecte europeu.

Són 3 càpsules audiovisuals d'una durada de 3 a 5 minuts que han estat realitzats per l’empresa especialitzada 360 Laboratorio Multimedia SL amb els títols:

- El Parc de La Mitjana de Lleida

- El Riu Segre

- Els valors naturals dels rius

Actualment ja es poden visionar al Centre d’Interpretació de la Mitjana, dins del projecte expositiu del centre sobre el parc, on ajuden a completar les visites de camp i l’exposició, amb espectaculars imatges aèries del parc, i el riu Segre.

El conjunt de la ciutadania, en podrà gaudir el pròxim diumenge 6 de juny, en el marc de l’Aplec dels Rius i de la jornada festiva que se celebrarà al parc de la Mitjana.

També es poden consultar al portal de vídeos de l’Ajuntament a partir dels següents enllaços:

Títol: El parc de la Mitjana

Descripció: El parc de la Mitjana de Lleida, és una zona humida a les portes de la ciutat de Lleida, amb gran rellevància natural i social. En aquest vídeo podreu conèixer les seves característiques, així com la història de l’espai i l’origen del Parc.

Títol: El riu Segre a Lleida

Descripció: El riu Segre és, sens dubte, un dels elements que més han definit la nostra ciutat i el territori del seu entorn. El vídeo recull com ha estat aquesta relació entre riu i ciutat al llarg dels segles.

Títol: Els valors naturals del riu. El bosc de ribera

Descripció: Els rius i els seus boscos, són espais de gran riquesa natural i biològica, però també una important font de recursos per a les persones. En aquest vídeo es presenten alguns dels usos i impactes que tenen les activitats humanes sobre els rius, així com la importància de la flora i la fauna pròpia dels boscs de ribera.

Projecte TTFS

L’Ajuntament de Lleida participa en el projecte Interreg POCTEFA “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre”, seleccionat en la convocatòria de 2017 i cofinançat amb fons del FEDER.

El projecte TTFS és una àmplia iniciativa de promoció d’actuacions d’adequació d’infraestructures d’ús públic i de programes de visites per millorar el Turisme Fluvial Sostenible. El projecte té un pressupost global per als cinc socis de 2.266.856,39 euros, dels quals s’ha subvencionat un 65% del total. L’import del projecte per la ciutat de Lleida és de 662.633,69 pel període 2018-2020. (prorrogat per la COVID fins al 2021).

Actualment el projecte es troba en la darrera fase del projecte, amb la major part de les obres d’infraestructura realitzades, i duent a terme la part de promoció i divulgació dels rius i la seva rellevància social i turística.

Et destaquem...