Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Nova tirolina de 30 metres al parc municipal de la Mitjana

Nova tirolina de 30 metres al parc municipal de la Mitjana

La Paeria ha iniciat un ‘Pla renove' aquest 2015 en què destina 120.000 euros a modernitzar places, jocs, reposar paviment i nous elements esportius. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest divendres la nova zona de jocs infantils on s'ha fet una remodelació global i ara compta amb tres zones de joc diferenciades.

Data publicació: Divendres 13, febrer del 2015


Imatge de la notícia Nova tirolina de 30 metres al parc municipal de la Mitjana

El parc municipal de la Mitjana compta amb un nova zona de jocs infantils on s’ha fet una remodelació global i ara compta amb tres zones de joc diferenciades. Destaca, però, la nova tirolina de 30 metres, que és la més gran de la ciutat. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps, i el regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha visitat aquest divendres les actuacions que s’hi han realitzat, en el marc del projecte global de millora d’espais urbans i de les principals entrades del barris de la ciutat, que compta amb un pressupost total de 860.000 euros.

Les tres zones de joc estan dividides per edats. Així, la zona per a nens menors de 6 anys consta d’un gronxador niu on poden gronxar-se nens molts petits i/o diversos nens al mateix temps, una petita torre amb tobogan i un gronxador amb una corda gruixuda on també es poden gronxar diversos nens. També s’ha col·locat un sorral i un altre joc per petits. La zona per a nens més grans de 5 a 11 anys que inclou un gronxador doble mixt amb un seient normal i un altre tipus bressol, un castell amb rampes, tobogan i elements d’escalada. En la tercera zona és on s’ha instal·lat la tirolina de 30 metres. També, s’han col·locat quatre papereres de fusta i 5 taules de pícnic. Properament, s’instal·larà un cartell informatiu sobre els usos de la plaça i adreces i telèfons d’interès  per a la conservació de la mateixa i emergències.

Dins d’aquest projecte global, la Paeria ha inclòs un ‘Pla renove’ aquest 2015 en què destina 120.000 euros a modernitzar places, jocs, reposar paviment i nous elements esportius. En aquest sentit, s’han instal·lat noves tanques de protecció a dues places de la ciutat, Rioja i l’Amistat, i al col·legi Frederic Godàs, per impedir que els nens surtin del recinte i d’aquesta manera dotar-les de més seguretat.

En el marc d’aquest ‘Pla renove” s’està duent a terme la modernització de jocs infantils a la ciutat, que servirà per renovar, per exemple, els terres amortidors de quaranta places. També s'instal·laran cartells informatius a 75 places sobre l'edat dels jocs i normes de civisme. En altres set places més es farà una renovació profunda, com per exemple s’ha realitzat a la Mitjana. Els treballs de renovació van començar a l'estiu a la plaça Maria Rúbies, a Pardinyes, on es va modernitzar el parc infantil. L'Ajuntament contempla també altres actuacions com ara l'ampliació del Parc del Rovelló, situat a l'inici del carrer Cavallers, a l'Eix Comercial, ja que és un dels parcs infantils amb més ús de la ciutat.. A l'ampliació s'inclourà una piràmide infantil, que serà de les poques de la ciutat. També, en la reurbanització de la plaça Pau Casals, s’inclouran nous jocs, com un tipus vaixell, que serà únic a la ciutat.

A més de dotar les places de més oferta per a nens, s'ampliarà també l'oferta per a joves fins als disset anys. Així està prevista la col·locació de cistelles i porteries en diverses places de la ciutat per millorar l'oferta esportiva al carrer. També s’han instal·lat més taules de pícnic, a més de la Mitjana, al Secà i al Parc de l'Aigua perquè són zones en què les famílies es reuneixen per celebrar aniversaris.

Et destaquem...