Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Visita al Viver d'Agricultors de Rufea per conèixer la producció d'hortalisses ecològiques

Visita al Viver d'Agricultors de Rufea per conèixer la producció d'hortalisses ecològiques

Una trentena de persones han participat en aquesta Ecoactivitat en què s'impliquen els propis agricultors del viver que conreen amb tècniques de producció agrària ecològica

Data publicació: Diumenge 03, maig del 2015


Imatge de la notícia Visita al Viver d'Agricultors de Rufea per conèixer la producció d'hortalisses ecològiques

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest diumenge una visita a les finques professionals de producció d’hortalisses ecològiques de Rufea per donar a conèixer l’Horta de Lleida i els sistemes de producció agrària ecològica. La visita s’ha fet a les finques del “Viver d’Agricultors de Rufea”, on des de fa un any s’hi han iniciat tres projectes de producció d’hortalisses ecològiques.

Durant l’activitat, en què han participat una trentena de persones, s’han visitat les finques d’en Dani Rovira i de l’Héctor Serrano. Els participants han pogut veure el terreny i han rebut les explicacions dels dos agricultors sobre les tècniques de producció agrària ecològica: control de plagues i malalties, fertilitat del sòl, rotacions i associacions de cultius, control de males herbes, etc. Els agricultors també han explicat els seus projectes de producció d’hortalissa ecològica, “Hort a la carta” i “El verger del Segrià”, respectivament, orientats vers una producció de màxima qualitat i de comercialització a través dels circuits curts i de proximitat.

En acabar, els participants han pogut collir les hortalisses directament del camp que han comprat in situ.

L’activitat, promoguda des de la Regidoria de Medi Ambient i Horta, s’emmarca en el programa d’educació ambiental Ecoactivitats.

El Viver d’Agricultors de Rufea

L’Ajuntament de Lleida va endegar l’any 2013 el projecte del “Viver d’agricultors de Rufea”, un projecte únic a Catalunya que respon a la necessitat de crear ocupació, donar suport a nous projectes agraris i dinamitzar l’Horta de Lleida. El Viver d’Agricultors es situa a la Partida de Rufea, on l’Ajuntament és propietària d’una parcel·la de 74 ha.

El viver està orientat a persones que no són del sector agrari i que volen iniciar-se en el món de l’agricultura, o a agricultors professionals que volen diversificar la seva producció o iniciar nous tipus de cultius i/o canals de comercialització.

A través del projecte les persones interessades poden accedir a una de les parcel·les professionals de la finca municipal, situada de la partida de Rufea. Els nous emprenedors reben també assessorament sobre la gestió empresarial i producció agrària.

Actualment en el “Viver d’Agricultors de Rufea” s’hi ha iniciat 3 projectes de producció d’hortalisses ecològiques, orientades a la venda de proximitat i directament al consumidor: Hort a la carta. Dani Rovira. Hortalisses de cultiu ecològic; El verger del Segrià - L'Horta agroecològica de Rufea Héctor Serrano. Hortalisses de cultiu ecològic, i el Projecte agro-social de Rufea. Joan Carlos Sanchez. Hortalisses de cultiu ecològic.

 

Et destaquem...